Ιταλία: Νεογέννητο εντοπίστηκε νεκρό σε βάρκα με μετανάστες ανοικτά της Λαμπεντούζα
Ανανεώθηκε:
Ένα νεκρό νεογέννητο εντόπισε η ιταλική ακτοφυλακή σε βάρκα που μετέφερε μετανάστες στο ιταλικό νησί της Λαμπεντούζα κατά τη διάρκεια επιχείρησης διάσωσης.
Το μωρό γεννήθηκε κατά τη διάρκεια του διάπλου και πέθανε λίγο μετά τη γέννησή του, μετέδωσε το πρακτορείο ANSA, προσθέτοντας ότι στο σκάφος επέβαιναν περίπου 40 μετανάστες.
Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, ένα αγοράκι πέντε μηνών πνίγηκε κατά τη διάρκεια επιχείρησης διάσωσης στα ανοικτά της Λαμπεντούζα.
Σχεδόν 126.000 μετανάστες έχουν φθάσει στην Ιταλία από την αρχή του έτους, αριθμός σχεδόν διπλάσιος συγκριτικά με το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι. Η Λαμπεντούζα έχει επωμιστεί το μεγαλύτερο βάρος, με περίπου 7.000 αφίξεις εκεί μόνο αυτή την εβδομάδα, αριθμός μεγαλύτερος από τον μόνιμο πληθυσμό του νησιού.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Λαμπεντούζα: Πάνω από 7000 χιλιάδες αφίξεις μεταναστών μέσα σε 24 ώρες
Μεταναστευτικό: Πνίγηκε μωρό πέντε μηνών σε επιχείρηση διάσωσης στην Λαμπεντούζα
Ιταλία: Αφόρητη η πίεση του μεταναστευτικού - Ανακοινώνει νέα μέτρα η Μελόνι
Η Apple εκπαιδεύει το δικό της μοντέλο AI ειδικά σχεδιασμένο για την Κίνα - Τι σηματοδοτεί
10:27
Δεκαπενταύγουστος: Πώς θα κινηθούν Μετρό, Τραμ και Λεωφορεία - Ποια θα λειτουργούν καθ' όλο το 24ωρο
10:16
«Ουρές» κάνουν οι τουρίστες για την είσοδο στην Ακρόπολη - «Βουλιάζει» η Διονυσίου Αρεοπαγίτου
10:06
Αρτοποιός: Νέα έκκληση για αποφυγή θερμής εργασίας - «Πολύ αυξημένος ο κίνδυνος και σήμερα»
10:04