Το Brexit δεν είναι δεσμευτικό λέει ο πρόεδρος της επιτροπής Εξ. Υποθέσεων του Ευρωκοινοβουλίου
Καμιά δεσμευτική υποχρέωση της βρετανικής κυβέρνησης από το δημοψήφισμα δεν βλέπει ο επικεφαλής της επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Έλμαρ Μπροκ.
Σύμφωνα με τον γερμανό χριστιανοδημοκράτη, το δημοψήφισμα ήταν μόνο συμβουλευτικό, ωστόσο η Βρετανία θα πρέπει τώρα να αποφασίσει αν θα αποχωρήσει ή θα παραμείνει στην Ε.Ε.
"Είτε θα θελήσει να διατηρήσει την ιδιότητα του κράτους, είτε θα υποβάλει αίτηση για αποχώρηση. Ανεπίσημες διαπραγματεύσεις με του Βρετανούς δεν θα υπάρξουν", τόνισε ο Μπροκ σε συνέντευξή του στην ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας Passauer Neuen Presse.
Επιπλέον, κατηγόρησε τους υποστηρικτές του Brexit Νάιτζελ Φαρατζ και Μπόρις Τζόνσον για ανευθυνότητα. "Είτε πρόκειται για τον Φάρατζ, είτε για τον Τζόνσον, πρόκειται για καταστροφείς οι οποίοι οδηγούνται από ματαιοδοξία", σημείωσε και πρόσθεσε πως αυτοί οι άνθρωποι δεν είναι διατεθειμένοι να μοιραστούν τις συνέπειες το δημοψηφίσματος και να εργασθούν για την εξεύρεση μιας λύσης.
"Βλάπτουν τη χώρα τους για να αναδειχθούν οι ίδιοι". Η παραίτηση και των δύο μετά το αποτέλεσμα "κάνει σαφές πόσο προβληματική ήταν η εκστρατεία του Brexit", σημείωσε.
Συντάξεις Οκτωβρίου: Πότε καταβάλλονται ανά Ταμείο - Ξεκινούν από 25 Σεπτεμβρίου
04:00
ΔΥΠΑ: Αναρτήθηκαν οι οριστικοί πίνακες δικαιούχων για τις επιταγές βιβλίων
03:00
myLEX: Η νέα ψηφιακή πύλη της ΑΑΔΕ για νόμους, εγκυκλίους και φορολογικές διατάξεις
02:00
Επίδομα γέννησης: Αυξάνεται κατά 1.000 ευρώ για τις πολύτεκνες οικογένειες
01:00