ΚΟΣΜΟΣ

Ράσελ Μπράντ: Τέσσερις καταγγελίες για βιασμό, σεξουαλικές επιθέσεις και ψυχολογική βία

Ράσελ Μπράντ: Τέσσερις καταγγελίες για βιασμό, σεξουαλικές επιθέσεις και ψυχολογική βία
Ο κωμικός Ράσελ Μπράντ Jordan Strauss/Invision/AP

Αντιμέτωπος με τις κατηγορίες του βιασμού, των σεξουαλικών επιθέσεων και της άσκησης ψυχολογικής βίας την περίοδο 2006 - 2013 βρίσκεται ο βρετανός ηθοποιός, Ράσελ Μπράντ, μετά από καταγγελίες τεσσάρων γυναικών.

Ειδικότερα, οι γυναίκες αυτές κατηγορούν τον ηθοποιό για σεξουαλικές επιθέσεις όταν εκείνος βρισκόταν στο απόγειο της καριέρας του, ως παρουσιαστής στο BBC Radio 2, στο Channel 4 και ως ηθοποιός ταινιών του Χόλιγουντ.

Οι κατηγορίες, τις οποίες ο ίδιος αρνείται, αποκαλύφθηκαν σε έρευνα που πραγματοποίησαν οι εφημερίδες The Sunday Times και The Times, καθώς και το Channel 4.

Σύμφωνα με την έρευνα, που δημοσιεύεται από τους Sunday Times, οι υπόλοιπες γυναίκες κατηγορούν τον Μπραντ για δεσποτική και καταχρηστική συμπεριφορά.

Ο 48χρονος ηθοποιός απάντησε στο δημοσίευμα με μια ανάρτησή του στο (πρώην Twitter), όπου κάνει λόγο για «σοβαρότατες εγκληματικές κατηγορίες εναντίον του».

«Οι σχέσεις που είχα ήταν πάντα απολύτως συναινετικές», δηλώνει καταγγέλλοντας «συντονισμένη επίθεση» μέσων ενημέρωσης εναντίον του.

Στο πλαίσιο της έρευνας, μία γυναίκα κατηγορεί τον Ράσελ Μπραντ ότι την βίασε στο σπίτι του στο Λος Αντζελες, ενώ μία άλλη δηλώνει ότι δέχθηκε σεξουαλική επίθεση κατά την διάρκεια της τρίμηνης σχέσης μαζί του και ενώ ήταν 16χρονη μαθήτρια.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ