Μάλτα: Συνάντηση του κινέζου ΥΠΕΞ με τον σύμβουλο εθνικής ασφαλείας του Λευκού Οίκου
Ανανεώθηκε:
«Ειλικρινείς, ουσιαστικές και εποικοδομητικές» συνομιλίες είχε ο κινέζος υπουργός Εξωτερικών Ουάνγκ Γι με το σύμβουλο του Λευκού Οίκου σε θέματα εθνικής ασφαλείας Τζέικ Σάλιβαν αυτό το σαββατοκύριακο στη Μάλτα, όπως ανακοίνωσε την Κυριακή 17/9, το κινεζικό υπουργείο Εξωτερικών.
«Οι δύο πλευρές διεξήγαγαν ειλικρινή, ουσιαστική και εποικοδομητική στρατηγική επικοινωνία για τη σταθεροποίηση και τη βελτίωση των σινοαμερικανικών σχέσεων», σύμφωνα με την ανακοίνωση του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών.
Από την πλευρά του και ο Λευκός Οίκος ανέφερε επίσης σε ανακοίνωσή του ότι ο Τζέικ Σάλιβαν και ο Κινέζος απεσταλμένος Ουάνγκ Γι είχαν «ειλικρινείς, ουσιαστικές και εποικοδομητικές συζητήσεις», καθώς οι δύο μεγαλύτερες οικονομίες του κόσμου προσπαθούν «να διατηρήσουν ανοιχτές γραμμές επικοινωνίας».
Η συνάντηση των δύο αξιωματούχων είχε ανακοινωθεί νωρίτερα στην Ουάσινγκτον από αμερικανό αξιωματούχο.

Πρόκειται για την τελευταία από μια σειρά συνομιλιών υψηλού επιπέδου ανάμεσα σε αμερικανούς και κινέζους αξωματούχους για την προετοιμασία μιας συνάντησης του προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν με τον κινέζο πρόεδρο Σι Τζινπίνγκ αργότερα φέτος.
Η προηγούμενη φορά που ο Σάλιβαν είχε συναντηθεί με τον Ουάνγκ ήταν το Μάιο στη Βιέννη.
Οι Μπάιντεν και Σι είχαν συναντηθεί το 2022, στο περιθώριο της συνόδου κορυφής της G20 στο Μπαλί της Ινδονησίας
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κίνα: Ετήσια αύξηση 110% στις εξαγωγές οχημάτων νέας ενεργειακής τεχνολογίας
Συστάσεις από το ΔΝΤ στην Κίνα: Τονώστε την ασθενική εγχώρια κατανάλωση
SPONSORED
Ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων Θεόφιλος ζήτησε από τον Τραμπ να εγγυηθεί πρόσβαση σε ιερούς τόπους
16:03
ΑΑΔΕ: Κατέσχεσε 415.000 λαθραία τσιγάρα στο «Ελ. Βενιζέλος» - Στα 85.000 ευρώ οι διαφυγόντες δασμοί
15:55
Από 185 αιχμαλώτους πολέμου απελευθέρωσαν Ρωσία και Ουκρανία
15:50
Ιράν: Εκτοξεύσαμε προειδοποιητικούς πυραύλους και drone κατά πολεμικών πλοίων των ΗΠΑ
15:45