ΚΟΣΜΟΣ

Μπορντό: Ασφυξία η αιτία θανάτου της Ελληνίδας που προσβλήθηκε από αλλαντίαση

Μπορντό: Ασφυξία η αιτία θανάτου της Ελληνίδας που προσβλήθηκε από αλλαντίαση
Facebook / Tchin Tchin Wine Bar - Bordeaux

Ασφυξία είναι η αιτία θανάτου της 32χρονης Ελληνίδας, από αλλαντίαση στη Γαλλία σύμφωνα με την προσωρινή έκθεση νεκροψίας που έχει στη διάθεσή του το BFMTV.  

Η νεαρή κοπέλα δηλητηριάστηκε αφού έφαγε σαρδέλες σε κονσέρβα σε εστιατόριο του Μπορντό.

Η αποκάλυψη έγινε ενώ οι τοξικολογικές εξετάσεις αναμένονται και οι οποίες αναμένονται να δώσουν τις τελικές απαντήσεις για την αιτία θανάτου της 32χρονης.

Η ασφυξία, αποδίδεται πιθανώς λόγω δηλητηρίασης από βοτουλικό οξύ, όπως έμαθε τη Δευτέρα (18/9) το BFMTV από δικαστική πηγή.

Σημειώνεται ότι η εισαγγελία του Μπορντό αποφάσισε την Παρασκευή (15/9) να κινήσει προκαταρκτική έρευνα για τις κατηγορίες της ακούσιας σωματικής βλάβης, της ανθρωποκτονίας από αμέλεια, της διάθεσης στην αγορά τροφίμων επιβλαβών για την υγεία και της πώλησης διεφθαρμένων ή τοξικών τροφίμων.

Η έρευνα έχει ανατεθεί από κοινού στη δικαστική αστυνομία της Ζιρόν, στην Κεντρική Υπηρεσία Καταπολέμησης Παραβάσεων του Περιβάλλοντος και της Δημόσιας Υγείας (OCLAESP) και στη Διεύθυνση Προστασίας του Πληθυσμού (DDPP).

Σύμφωνα με την τελευταία έκθεση της περιφερειακής υγειονομικής υπηρεσίας 15 κρούσματα εντοπίστηκαν στη Γαλλία μετά από φαγητό στο συγκεκριμένο εστιατόριο. Από αυτά, τα 11 νοσηλεύτηκαν σε νοσοκομεία, εκ των οποίων τα οκτώ στη Γαλλία. Έξι εξακολουθούν να νοσηλεύονται στην εντατική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου του Μπορντό.

Οι άνθρωποι που έχουν προσβληθεί είναι επτά διαφορετικών εθνικοτήτων: Αμερικανοί, Καναδοί, Γάλλοι, Ιρλανδοί, Έλληνες και Άγγλοι.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ