ΚΟΣΜΟΣ

Τουρκία: Συνετρίβη στρατιωτικό ελικόπτερο - Επτά νεκροί

Τουρκία: Συνετρίβη στρατιωτικό ελικόπτερο - Επτά νεκροί
aviafora

Ελικόπτερο στο οποίο επέβαιναν επικεφαλής των τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων συνετρίβη στην Κερασούντα με αποτέλεσμα έξι από τους επιβαίνοντες να χάσουν τη ζωή τους.

Στρατιωτικό ελικόπτερο το οποίο μετέφερε συνολικά 15 άτομα (Τούρκους στρατιώτες, επικεφαλής των τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων και κάποιους συγγενείς τους) συνετρίβη στην Κερασούντα, κοντά στη Μαύρη Θάλασσα, σύμφωνα με όσα μεταδίδει το Reuters επικαλούμενο το πρακτορείο ειδήσεων Dogan. Για έξι νεκρούς κάνει λόγο το CNN Turk, πρώτο μέσο που μετέδωσε πληροφορία για ανθρώπινες απώλειες, καθώς το ελικόπτερο συνετρίβη σε δύσβατο σημείο και για αρκετή ώρα δεν υπήρχε ενημέρωση από τα τουρκικά ΜΜΕ για την τύχη των επιβαινόντων.

Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα του Dogan, ένας Ταξίαρχος και ένας Συνταγματάρχης ήταν σίγουρα μέσα στο ελικόπτερο. Το Dogan τονίζει ότι οι στρατιωτικοί επρόκειτο να συναντήσουν τις οικογένειές τους για να γιορτάσουν το τέλος του Ραμαζανιού.

Σύμφωνα με δηλώσεις του Τούρκου πρωθυπουργού, Μουράτ Γιλντιρίμ, το δυστύχημα οφείλεται στην κακοκαιρία, ωστόσο σε ανακοίνωση του στρατού τονίζεται ότι τα αίτια παραμένουν αδιευκρίνιστα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ