Ικανοποιημένο το Πεκίνο για τη συνάντηση με τον Τσίπρα
Ιδιαίτερη ικανοποίηση για τα αποτελέσματα της επίσκεψης του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στο Πεκίνο εξέφρασαν κινεζικές διπλωματικές πηγές.
Η συμφωνία για το λιμάνι του Πειραιά είναι το "κεφάλι του δράκου" της ελληνο-κινεζικής συνεργασίας, αναφέρουν κυβερνητικές πηγές που επικαλείται το ΑΠΕ. Το Πεκίνο εκτιμά ότι η συμφωνία θα οδηγήσει σε μια ευρύτερη συνεργασία και θα καταστήσει την Ελλάδα σημαντικό σταθμό της στρατηγικής του Πεκίνου, που θα ωθήσει στα ύψη τις σινο-ελληνικές σχέσεις.
Οι ίδιες πηγές σχολιάζοντας τα αποτελέσματα της συνάντησης του Έλληνα πρωθυπουργού με τον Κινέζο ομόλογό του, σημειώνουν ότι «η Κίνα θεωρεί πλέον την Ελλάδα στρατηγικό της εταίρο στην Ευρωπαϊκή Ένωση και ελπίζει να δει την Αθήνα να αποτελεί το "κεφάλι του δράκου" και στο πλαίσιο της συνεργασίας Κίνας-ΕΕ».
Αξίζει να σημειωθεί ότι η αναφορά στο «κεφάλι του Δράκου» σχετίζεται με μια κινεζική παροιμία που λέει ότι για να κινηθεί ο Δράκος πρέπει πρώτα να κινηθεί το κεφάλι του.
Βρετανία: Αβάσιμος ο ισχυρισμός της Ρωσίας για τα πυρηνικά όπλα στην Ουκρανία
20:30
Θεοδωρικάκος: Καλά νέα τα 400 εκατ. για την βαριά βιομηχανία και η αυτάρκεια στην παραγωγή χαρτιού
20:20
Δεκάδες χιλιάδες κλήσεις μοίρασε η Τροχαία το τριήμερο των Αποκριών για ταχύτητα και αλκοόλ
20:11
Παραιτήθηκε η πρόεδρος του Μουσείου του Λούβρου - Δεκτή η απομάκρυνσή της από τον Μακρόν
20:00