ΚΟΣΜΟΣ

Ρεκόρ νέων ψηφοφόρων εγγράφηκαν έπειτα από ανάρτηση της Σουίφτ στο Instagram

Ρεκόρ νέων ψηφοφόρων εγγράφηκαν έπειτα από ανάρτηση της Σουίφτ στο Instagram
Η γνωστή τραγουδίστρια Τέιλορ Σουίφτ AP/Evan Agostini

Ανάρτηση στο Instagram της Τέιλορ Σουίφτ, οδήγησε στην εγγραφή στους εκλογικούς καταλόγους των ΗΠΑ αριθμού ρεκόρ 35.252 νέων ψηφοφόρων την Τρίτη, σύμφωνα με την Vote.org.

Η τραγουδίστρια επιτυχιών, όπως το «Only the Young», μετείχε την Τρίτη στη δράση για την Εθνική Ημέρα Εγγραφής Ψηφοφόρων, παροτρύνοντας τους θαυμαστές της να βεβαιωθούν ότι θα έχουν δικαίωμα ψήφου στις προεδρικές εκλογές του 2024 στις ΗΠΑ.

«Σας έχω ακούσει να υψώνετε τις φωνές σας και ξέρω πόσο δυνατές είναι», έγραψε η Τέιλορ Σουίφτ στην ανάρτησή της, στην οποία κοινοποιούσε επίσης τον σύνδεσμο για την μη κερδοσκοπική πλατφόρμα εγγραφής εκλογέων.

«Βεβαιωθείτε ότι είσαστε έτοιμοι να τις χρησιμοποιήσετε στις εκλογές μας αυτή τη χρονιά!».

Αργότερα την ίδια μέρα, ο διευθυντής επικοινωνίας της Vote.org Νικ Μόροου αναφέρθηκε στην επίδραση που είχε η ανάρτηση της πολύ γνωστής τραγουδοποιού και τραγουδίστριας.

«Αξιοσημείωτο γεγονός: Μετά την ανάρτηση της @taylorswift13 σήμερα στο Instagram, στην οποία καλούσε τους ακολούθους της να εγγραφούν για να ψηφίσουν στην @votedotorg, ο ιστότοπός μας είχε κατά μέσον όρο 13.000 χρήστες κάθε 30 λεπτά. 13!», έγραψε ο Μόροου στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

«Ας πούμε απλά ότι η φήμη της ότι είναι μεγαλοφυία δικαιώνεται!».

Η Σουίφτ θεωρεί το 13 τον τυχερό της αριθμό.

Συνολικά 157.041 χρήστες επισκέφθηκαν την Τρίτη την Vote.org, σύμφωνα με δελτίο Τύπου που επικαλέστηκε το Billboard.

«Κατά τη διάρκεια της ημέρας της Τρίτης, είδαμε άλμα 1.226% στη συμμετοχή την ώρα μετά την ανάρτηση της Τέιλορ Σουίφτ», ανέφερε επίσης σε ανακοίνωσή της η διευθύνουσα σύμβουλος της Vote.org Άντρια Χέιλι.

Μολονότι η Τέιλορ Σουίφτ δεν λέει στην ανάρτησή της στους θαυμαστές της ποιον να ψηφίσουν στις εκλογές, έχει στο παρελθόν υποστηρίξει τον Τζο Μπάιντεν και εκφράσει την αποστροφή της για τον πρώην πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, που εμφανίζεται μέχρι στιγμής ως ο επικρατέστερος υποψήφιος των ρεπουμπλικανών για να αναμετρηθεί με τον αμερικανό πρόεδρο για άλλη μια φορά στις προεδρικές εκλογές του ερχόμενου έτους.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ