ΚΟΣΜΟΣ

Πόλεμος Ουκρανία: Η Ρωσία προειδοποιεί για νέα επίθεση στην Σεβαστούπολη

Πόλεμος Ουκρανία: Η Ρωσία προειδοποιεί για νέα επίθεση στην Σεβαστούπολη
Φωτογραφία Ουκρανού στρατιώτη να κρατά ένα drone, έτοιμο για «επίθεση» AP/Jae C. Hong

Ο κυβερνήτης της Σεβαστούπολης, προειδοποίησε σήμερα Σάββατο 23/9, για ενδεχόμενο νέας ουκρανικής πυραυλικής επίθεσης, μετά τη χθεσινή στο αρχηγείο του ρωσικού Στόλου της Μαύρης Θάλασσας στην πόλη.

«Προσοχή, κίνδυνος πυραύλων! Κίνδυνος πυραύλων!», ανέφερε ο Μιχαήλ Ραζβοζάγεφ σε ανάρτησή του στην εφαρμογή μηνυμάτων Telegram.

«Κλείστε καλά τα παράθυρά σας και μην τα πλησιάζετε», σημείωνε, ζητώντας από αυτούς που βρίσκονται σε αυτοκίνητα και δημόσια μέσα μεταφοράς να πάνε σε καταφύγια.

Λίγο αργότερα ανακοίνωσε ότι «πέρασε ο κίνδυνος». Ο Ραζβοζάγεφ είχε ανακοινώσει νωρίτερα ότι θραύσματα πυραύλου έπεσαν στα περίχωρα της Σεβαστούπολης.

Το Κίεβο ανέλαβε χθες την ευθύνη για επιτυχημένο πλήγμα στο αρχηγείο του ρωσικού Στόλου της Μαύρης Θάλασσας στην Σεβαστούπολη, στην προσαρτημένη από τη Ρωσία από το 2014 Κριμαία, καθώς η Ουκρανία προσπαθεί να επεκτείνει τη μάχη στην στρατηγικής σημασίας χερσόνησο.

Σήμερα ο ουκρανικός στρατός ανακοίνωσε ότι σκότωσε ή τραυμάτισε "υψηλόβαθμους διοικητές" του ρωσικού στόλου με το χθεσινό πλήγμα του στο αρχηγείο του ρωσικού στόλου της Μαύρης Θάλασσας στην Σεβαστούπολη.

«Λεπτομέρειες για την επίθεση θα αποκαλυφθούν το ταχύτερο δυνατό και το αποτέλεσμά της είναι δεκάδες νεκροί και τραυματίες στις τάξεις των κατοχικών δυνάμεων, συμπεριλαμβανομένων υψηλόβαθμων διοικητών του στόλου», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ουκρανικός στρατός.

Επίσης διευκρινίζει ότι η επίθεση έγινε "στη διάρκεια συνόδου διοικητών του ρωσικού ναυτικού".

ΔΗΜΟΦΙΛΗ