Παρίσι: Επιτέθηκαν με λοστούς σε περιπολικό σε πορεία κατά της αστυνομικής βίας
Βίαιη τροπή πήρε διαδήλωση κατά της αστυνομικής βίας στο Παρίσι με συγκρούσεις ανάμεσα σε διαδηλωτές και αστυνομικούς.
Βίντεο που δημοσιεύτηκε από το κανάλι BFMTV δείχνει ένστολους να έχουν παγιδευτεί σε περιπολικό που δέχτηκε επίθεση με πέτρες και λοστούς. Χρειάστηκε επέμβαση ειδικής μονάδας καταστολής της γαλλικής αστυνομίας για να γίνει ο απεγκλωβισμός του οχήματος, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο.
Ένας αξιωματικός βγαίνει έξω και κραδαίνει το υπηρεσιακό του όπλο, αλλά δεν το πυροβολεί και επιστρέφει στο όχημα.
Εκατοντάδες άνθρωποι φορώντας μαύρα και κουκούλες αποχώρησαν από την κύρια πορεία πολλών χιλιάδων ανθρώπων στο Παρίσι κι έσπασαν τα τζάμια ενός υποκαταστήματος τράπεζας.
«Βλέπουμε πού οδηγεί το αντιαστυνομικό μίσος», έγραψε ο υπουργός Εσωτερικών Gerald Darmanin στο X, πρώην Twitter, καταγγέλλοντας την «απαράδεκτη βία» κατά της αστυνομίας.
Ο αρχηγός της αστυνομίας του Παρισιού Λοράν Νουνέζ δήλωσε ότι τρία άτομα συνελήφθησαν για το περιστατικό.
Η πανεθνική διαμαρτυρία ήρθε λίγο λιγότερο από τρεις μήνες μετά την δολοφονία ενός νεαρού έξω από το Παρίσι από αστυνομικό σε τροχαίο έλεγχο που πυροδότησε ταραχές για μια εβδομάδα.
ΑΑΔΕ: Στον εισαγγελέα 50 διαγραφές αγρών στο Ε9 - Λίστα με 3.000 ιδιοκτήτες για επιδοτήσεις ΟΠΕΚΕΠΕ
16:53
Αγρότες Νίκαιας: Δεν το βάζουμε κάτω - Απέτυχε η παγίδα κοινωνικού αυτοματισμού
16:44
Νετανιάχου: Επενδύσεις 93 δισ. ευρώ για «ανεξάρτητη βιομηχανία όπλων» την επόμενη δεκαετία
16:34
«Τα λόγια τους είναι σαν ήχος από κούφιο ντενεκέ» - «Πυρά» Ερντογάν κατά Ελλάδας, Κύπρου, Ισραήλ
16:23