Βρετανία: Σε νέο χαμηλό 31 ετών υποχωρεί η στερλίνα
Σε άλλα νομίσματα στρέφονται οι επενδυτές, στον απόηχο του Brexit, με αποτέλεσμα η στερλίνα να καταγράψει νέο χαμηλό 31 ετών.
Η στερλίνα, ένα από τα βασικά οχήματα μέσω του οποίου οι χρηματοοικονομικές αγορές μπορούν να εκφράσουν τις ανησυχίες τους για το βρετανικό δημοψήφισμα, υποχώρησε έως και τα 1,2798 δολάρια, το χαμηλότερο επίπεδό του από τον Ιούνιο του 1985, πριν ανακάμψει γύρω στα 1,2990 στη διαπραγμάτευσή του στο Λονδίνο καθώς ο βρετανικός δείκτης των blue-chip FTSE 100 ξεκίνησε τη σημερινή συνεδρίαση με άνοδο. Η λίρα έχει σημειώσει πτώση κατά 13% από τα επίπεδα προ του δημοψηφίσματος της 23ης Ιουνίου.
Έναντι του ευρώ, η στερλίνα υποχώρησε νωρίτερα σε χαμηλό τριετίας και έφθασε ακόμα και τις 86,29 πένες ανά ευρώ πριν ανακάμψει κοντά στις 85,51 πένες.
«Η Ελπίδα πεθαίνει μεν τελευταία, αλλά πεθαίνει» - Νέα αιχμηρή ανάρτηση Αυγερινού για Καρυστιανού
18:12
Το Υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ αίρει κυρώσεις σε βάρος του Ιράν εν μέσω συνομιλιών για το Ορμούζ
18:01
Νέες ισραηλινές επιθέσεις στο νότιο Λίβανο - Κατηγορεί την Χεζμπολάχ για παραβίαση εκεχειρίας
17:53
ΔΕΗ: Συνεχιζόμενη ισχυρή ανάπτυξη στο Α΄ εξάμηνο 2026 με προσαρμοσμένο EBITDA 1,2 δισ. ευρώ
17:52