Βρετανία: Σε νέο χαμηλό 31 ετών υποχωρεί η στερλίνα
Σε άλλα νομίσματα στρέφονται οι επενδυτές, στον απόηχο του Brexit, με αποτέλεσμα η στερλίνα να καταγράψει νέο χαμηλό 31 ετών.
Η στερλίνα, ένα από τα βασικά οχήματα μέσω του οποίου οι χρηματοοικονομικές αγορές μπορούν να εκφράσουν τις ανησυχίες τους για το βρετανικό δημοψήφισμα, υποχώρησε έως και τα 1,2798 δολάρια, το χαμηλότερο επίπεδό του από τον Ιούνιο του 1985, πριν ανακάμψει γύρω στα 1,2990 στη διαπραγμάτευσή του στο Λονδίνο καθώς ο βρετανικός δείκτης των blue-chip FTSE 100 ξεκίνησε τη σημερινή συνεδρίαση με άνοδο. Η λίρα έχει σημειώσει πτώση κατά 13% από τα επίπεδα προ του δημοψηφίσματος της 23ης Ιουνίου.
Έναντι του ευρώ, η στερλίνα υποχώρησε νωρίτερα σε χαμηλό τριετίας και έφθασε ακόμα και τις 86,29 πένες ανά ευρώ πριν ανακάμψει κοντά στις 85,51 πένες.
SPONSORED
Για «κατάφωρη επίθεση» κάνει λόγο το ΥΠΕΞ του Μπαχρέιν μετά τα ιρανικά πλήγματα
11:44
Λεωφορείο παρέσυρε 24χρονη πεζή στη Θεσσαλονίκη – Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο
11:29
Έρχονται 150 εκατ. ευρώ για επενδύσεις στην αμυντική βιομηχανία - Το στοίχημα του 25%
11:14
Χιλιάδες διαδηλωτές κατά της κυβέρνησης βγάζει στο Νέο Δελχί το κόμμα των... κατσαρίδων
10:59