Σουηδία: Τάρανδος εισέβαλε στο μετρό της Στοκχόλμης - «Δεν πιάνεται τρέχει γρήγορα»
Ανανεώθηκε:
Ένας τάρανδος εισέβαλε την Τετάρτη (27/9) σε σήραγγες μιας γραμμής του μετρό στα προάστια της Στοκχόλμης στη Σουηδία, εμποδίζοντας την κυκλοφορία των υπόγειων σιδηροδρομικών γραμμών.
«Περίπου στις 8:00 το πρωί, λάβαμε ειδοποίηση από την αστυνομία που μας είπε ότι ένας τάρανδος περιφερόταν» κοντά στο μητροπολιτικό δίκτυο, ανέφερε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Κλες Κεϊσού εκπρόσωπος της SL, της αρχής οργάνωσης δημόσιων μεταφορών της σουηδικής πρωτεύουσας.
Λίγο πριν τις 11:00 το πρωί (τοπική), το ζώο μπήκε στη ζώνη του μετρό, πιθανώς διασχίζοντας τον φράχτη που προστατεύει τις ράγες.
Έπειτα το θηλαστικό κινήθηκε μέσα από σήραγγες μεταξύ τεσσάρων σταθμών, οδηγώντας την SL να διακόψει την κυκλοφορία σε ολόκληρη τη σιδηροδρομική γραμμή. Λεωφορεία δρομολογήθηκαν για την εξυπηρέτηση των επιβατών, πρόσθεσε ο Κεϊσού.
Αστυνομία, θηροφύλακες και προσωπικό από το μητροπολιτικό δίκτυο στάλθηκαν στην τοποθεσία για να προσπαθήσουν να βγάλουν έξω από τις σήραγγες τον τάρανδο, ή να τον σκοτώσουν ως έσχατη λύση.
«Κάναμε τρύπες στον φράχτη για να του δείξουμε την έξοδο, αλλά δεν ανταποκρίνεται», είπε ο Κεϊσού. «Αλλά είναι δύσκολο, τρέχει παντού και γρήγορα». Η SL ελπίζει ότι η κυκλοφορία μπορεί να επαναληφθεί αργότερα σήμερα το απόγευμα.
Με βροχές στα δυτικά και ανατολικό Αιγαίο ξεκινά η εβδομάδα - «Βουτιά» του υδραργύρου σε όλη τη χώρα
11:23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ CNN GREECE : «Δεν θέλω ούτε να το σκέφτομαι»: Έφηβοι και γονείς μιλούν για την απαγόρευση στα Social Media
11:15
Κυρώσεις σε ξένους προμηθευτές εξαρτημάτων για ρωσικούς πυραύλους επιβάλλει η Ουκρανία
11:15
Το Ιράν δεν θα εγκαταλείψει τον εμπλουτισμό ακόμα σε περίπτωση «πολέμου», δηλώνει ο Αραγτσί
11:06