ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Ξεκινούν ξανά οι διαπραγματεύσεις ηθοποιών και εταιριών κινηματογραφικών παραγωγών

ΗΠΑ: Ξεκινούν ξανά οι διαπραγματεύσεις ηθοποιών και εταιριών κινηματογραφικών παραγωγών
AP/Chris Pizzello

Διαπραγματευτές των ηθοποιών που απεργούν στο Χόλιγουντ και των εταιριών κινηματογραφικών παραγωγών θα συναντηθούν για συνομιλίες στις 2 Οκτωβρίου, όπως ανέφεραν σε μία κοινή ανακοίνωσή τους.

Οι ηθοποιοί της ένωσης SAG-AFTRA, της μεγαλύτερης ένωσης στο Χόλιγουντ με 160.000 μέλη, απεργούν από τον Ιούλιο, μετά από την έναρξη της απεργίας των σεναριογράφων στις αρχές Μαΐου.

Η συντεχνία των σεναριογράφων επέτυχε μία προσωρινή συμφωνία με τις εταιρίες κινηματογραφικών παραγωγών, νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα.

Υπέρ των απεργιών των σεναριογράφων και των ηθοποιών o Τζορτζ Κλούνεϊ

O Τζορτζ Κλούνεϊ θέλει να δει μία δίκαιη συμφωνία για τους σεναριογράφους και τους ηθοποιούς του Χόλιγουντ που απεργούν εδώ και μήνες.

Μιλώντας στο ψηφιακό συνέδριο Digital X στη Γερμανία, ο βραβευμένος με Όσκαρ ηθοποιός εξέφρασε την υποστήριξή του στις συνεχιζόμενες απεργίες του Σωματείου Σεναριογράφων (WGA) και του Σωματείου Ηθοποιών (SAG-AFTRA) της Αμερικής.

«Κανείς δεν θέλει να με ακούσει να μιλάω για αδικία, σωστά; Επειδή είχα τύχη στην καριέρα μου» » είπε χαρακτηριστικά σε βίντεο από την εκδήλωση.

«Αλλά ο κλάδος μας έχει 160.000 ηθοποιούς, για παράδειγμα που αγωνίζονταν να βγάλουν τα προς το ζην και πολλοί από αυτούς δεν μπορούσαν... Λοιπόν, είναι σωστό που διαμαρτύρεστε. Νομίζω ότι θα το ξεπεράσουμε σύντομα», ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο Τζορτζ Κλούνεϊ.

Ο Κλούνεϊ μίλησε και για τον πιθανό τερματισμό των απεργιών και για αυτό που θα ήθελε να δει ως αποτέλεσμα.

«Όλοι υποστηρίζουμε μία αξιοπρεπή και δίκαιη αμοιβή. Αυτό φαίνεται δίκαιο» είπε ο ηθοποιός και πρόσθεσε: «Και νομίζω ότι πολλοί ηθοποιοί που είναι πολύ επιτυχημένοι, με την πάροδο του χρόνου συμμετέχουν για να προσπαθήσουν να διασφαλίσουν ότι είμαστε μέρος της λύσης και όχι μέρος του προβλήματος».

Στις 14 Ιουλίου, όταν το Σωματείο Ηθοποιών SAG-AFTRA προχώρησε σε απεργία, ενώνοντας τις δυνάμεις του με το Σωματείο Σεναριογράφων που απεργούσε από τον Μάιο, ο Κλούνεϊ δήλωσε στο THR: «Αυτό είναι ένα σημείο καμπής στον κλάδο μας. Για να επιβιώσει ο κλάδος μας, πρέπει να αλλάξει. Για τους ηθοποιούς, αυτό το ταξίδι ξεκινά τώρα».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ