Τουρκία: Συνεδριάζει το Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας - Ποια είναι τα θέματα της ατζέντας
Ανανεώθηκε:
Το Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας της Τουρκίας συνέρχεται σήμερα Πέμπτη (28/9) για πρώτη φορά μετά από δύο μήνες υπό τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.
Η ατζέντα περιλαμβάνει την καταπολέμηση της τρομοκρατίας και τις περιφερειακές και διεθνείς εξελίξεις.
Μεταξύ άλλων θα συζητηθούν οι εξελίξεις στο Αιγαίο, την Κύπρο και την Ανατολική Μεσόγειο και ειδικότερα οι προσπάθειες για την προστασία των δικαιωμάτων της Τουρκίας και της ΤΔΒΚ που απορρέουν από το διεθνές δίκαιο στην Ανατολική Μεσόγειο.
Θα συζητηθούν επίσης οι εξελίξεις στο Ναγκόρκο Καραμπάχ, οι επιχειρήσεις στο Ιράκ και τη βόρεια Συρία αλλά και ο πόλεμος στην Ουκρανία.
Αξίζει να σημειωθεί ότι στη συνεδρίαση θα συμμετάσχουν για πρώτη φορά ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού στρατηγός Μετίν Γκιουράκ, ο διοικητής των χερσαίων δυνάμεων στρατηγός Σελτζούκ Μπαϊρακτάρογλου και ο διοικητής των αεροπορικών δυνάμεων στρατηγός Ζιγιά Τζεμάλ Καντίογλου.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ερντογάν: Η απεμπλοκή Μενέντεζ μας δίνει πλεονέκτημα για τα F16 - Ζητά αναγνώριση του ψευδοκράτους
SPONSORED
Ινδία: Σύμμαχοι του Μόντι ασκούν πιέσεις για περαιτέρω αύξηση του πληθυσμού
10:50
Το «Emily in Paris» έρχεται Ελλάδα – Γυρίσματα σε Μύκονο και Σαντορίνη
10:40
«Καίει» η βενζίνη στα πρατήρια καυσίμων - Έχει ξεπεράσει τα 2,10 ευρώ στην Αττική
10:29
Στον εισαγγελέα σήμερα ο 44χρονος οδηγός για το τροχαίο με δύο νεκρές στη Ρόδο
10:27