Η Τουρκία ξεκινά να προμηθεύει φυσικό αέριο στην Μολδαβία
Ανανεώθηκε:
Η Τουρκία ξεκινά από την 1η Οκτωβρίου να προμηθεύει την Μολδαβία με 2 εκατομμύρια κυβικά μέτρα (bcm) φυσικού αερίου καθημερινά, ανακοίνωσε σήμερα ο τουρκικός κρατικός φορέας εκμετάλλευσης δικτύων φυσικού αερίου (BOTAS).
Η Τουρκία, η οποία διαθέτει πενιχρές δικές της πηγές φυσικού αερίου, αλλά φιλοξενεί μια μεγάλη εγκατάσταση εισαγωγής υγροποιημένου φυσικού αερίου, στοχεύει να γίνει εναλλακτικός προμηθευτής σε μικρότερες αγορές φυσικού αερίου στη νοτιοανατολική Ευρώπη.
Χθες Τετάρτη, ο BOTAS υπέγραψε συμφωνία για την προμήθεια έως και 1,5 bcm φυσικού αερίου στη ρουμανική OMW Petrom σε μια συμφωνία που έχει ισχύ μέχρι το πρώτο τρίμηνο του 2025.
Η Τουρκία υπέγραψε επίσης φέτος συμφωνίες προμήθειας φυσικού αερίου με τη Βουλγαρία και την Ουγγαρία.
Τέσσερα άτομα στο νοσοκομείο μετά από σφοδρή σύγκρουση οχημάτων στον Πύργο
20:51
Πούτιν και AfD θα συζητήσουν για την επαναφορά του ρωσικού φυσικού αερίου στη Γερμανία
20:40
Νεκρός ανασύρθηκε Γερμανός λουόμενος από θαλάσσια περιοχή της Χαλκιδικής
20:31
Συναγερμός στην ΕΕ για το ράλι των καυσίμων - Σκέψεις για έκτακτο φόρο στις εταιρείες ενέργειας
20:22