ΚΟΣΜΟΣ

Φλόριντα: 16χρονη σκοτώθηκε από κεραυνό ενώ ήταν για κυνήγι με τον πατέρα της

Φλόριντα: 16χρονη σκοτώθηκε από κεραυνό ενώ ήταν για κυνήγι με τον πατέρα της
Facebook

Τραγική ήταν η κατάληξη για μια έφηβη κοπέλα στη Φλόριντα των Ηνωμένων Πολιτειών, η οποία είχε πάει για κυνήγι με τον πατέρα της. Η 16χρονη Μπέιλι Χόλμπρουκ σκοτώθηκε, όταν ένας κεραυνός χτύπησε ένα δέντρο δίπλα τους.

Από το χτύπημα του κεραυνού, ο πατέρας της έχασε τις αισθήσεις του, αλλά κατόπιν συνήλθε και βρήκε την κόρη του αναίσθητη, σε κρίσιμη κατάσταση.

Η 16χρονη μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο, όπου κατέληξε δύο ημέρες αργότερα το πρωί της Πέμπτης, δήλωσαν αξιωματούχοι.

Οι συμμαθητές της συγκεντρώθηκαν στο γυμνάσιο Παλάτκα την Τετάρτη για να προσευχηθούν για εκείνη και την οικογένειά της, ωστόσο η κατάστασή της ήταν σοβαρή και η κοπέλα δεν τα κατάφερε να παραμείνει στη ζωή, αναφέρει το BBC.

Η Μπέιλι ήταν μαζορέτα στο σχολείο της και σύμφωνα με τους φίλους της αγαπούσε το κυνήγι και το να βρίσκεται σε εξωτερικούς χώρους. Το γυμνάσιό στο οποίο φοιτούσε ακύρωσε όλες τις αθλητικές εκδηλώσεις του την Πέμπτη σε ένδειξη πένθους.

Το γραφείο του σερίφη της κομητείας Πούτναμ προειδοποιεί ότι έχει σημειωθεί αύξηση των κεραυνών αυτή την εβδομάδα στην περιοχή Παλάτκα, περίπου 96 χιλιόμετρα νότια του Τζάκσονβιλ.

«Οι καταιγίδες μπορούν να έρθουν γρήγορα και οι κεραυνοί μπορεί να χτυπήσουν έως και 16 χιλιόμετρα μακριά από το σημείο όπου σημειώνεται βροχόπτωση», προειδοποίησε το γραφείο.

Κατά μέσο όρο 28 άνθρωποι στις ΗΠΑ πεθαίνουν κάθε χρόνο από κεραυνό, σύμφωνα με στοιχεία που συγκέντρωσε το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC).

Το CDC σημείωσε ότι η Φλόριντα, το Τέξας, το Κολοράντο, η Βόρεια Καρολίνα και η Αλαμπάμα έχουν τους περισσότερους θανάτους από κεραυνούς και ότι το 73% των θανάτων συμβαίνουν κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.

Τα δεδομένα δείχνουν επίσης ότι ένα στα τέσσερα θύματα κεραυνού είναι νέοι ηλικίας 15 έως 24 ετών και ότι έξι στους 10 θανάτους από κεραυνό συμβαίνουν κατά τη διάρκεια μιας υπαίθριας δραστηριότητας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ