ΚΟΣΜΟΣ

Φωτιά σε φέρι μποτ με 177 επιβάτες που έπλεε από τη Λαμπεντούζα - Οι 83 μετανάστες

Φωτιά σε φέρι μποτ με 177 επιβάτες που έπλεε από τη Λαμπεντούζα - Οι 83 μετανάστες
Φωτογραφία αρχείου από επιβίβασε μεταναστών σε πλοίο στην Ιταλία AP Photo/Valeria Ferraro

Πυρκαγιά εκδηλώθηκε τα ξημερώματα του Σαββάτου (30/9) στο μηχανοστάσιο πλοίου που εκτελούσε το δρομολόγιο Λαμπεντούζα - Σικελία με 177 επιβάτες, εκ των οποίων οι 83 μετανάστες και μετανάστριες. 

Ειδικότερα, σύμφωνα με το γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων, οι επιβάτες διασώθηκαν χωρίς να κινδυνεύσουν.

Το πλοίο από τη Λαμπεντούζα μετέφερε 177 άτομα, μεταξύ των οποίων 27 μέλη του πληρώματος και 83 μετανάστες, οι οποίοι μεταφέρονταν από το μικρό νησί, όπως ανακοίνωσε το Λιμενικό Σώμα.

Οι μεταφέρθηκαν σε ασφαλή πλοία και επιβιβάστηκαν σε περιπολικά για να μεταφερθούν στη Σικελία ή πίσω στη Λαμπεντούζα, δήλωσε η ακτοφυλακή.

Το πλοίο, το οποίο δεν λειτουργεί, θα ρυμουλκηθεί στο λιμάνι με το πλήρωμά του.

Πολλοί μετανάστες καταφθάνουν στη Λαμπεντούζα, μετά από ένα επικίνδυνο ταξίδι στη Μεσόγειο, προτού μεταφερθούν σε κέντρα υποδοχής αλλού.

Η πρόσφατη αύξηση των αποβιβάσεων στο νησί έθεσε το μεταναστευτικό ζήτημα στην κορυφή της ευρωπαϊκής ατζέντας, με τη σκληρή δεξιά κυβέρνηση της Ιταλίας να απαιτεί περισσότερη βοήθεια από την ΕΕ.

Περισσότεροι από 130.000 μετανάστες έχουν φτάσει στις ακτές της Ιταλίας μέχρι στιγμής φέτος, αριθμός σχεδόν διπλάσιος σε σχέση με το 2022, σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Εσωτερικών της Ιταλίας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ