Η Κίνα κατηγορεί τις ΗΠΑ πως είναι «αυτοκρατορία του ψεύδους»
Ανανεώθηκε:
«Αυτοκρατορία του ψεύδους» κατηγόρησε πως είναι οι ΗΠΑ, η Κίνα μετά τη δημοσίευση έκθεσης της αμερικανικής διπλωματίας που ισχυρίζεται πως προωθεί την παραπληροφόρηση.
Ειδικότερα, η έκθεση της υπηρεσίας του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Global Engagement Center (GEC), που έχει συγκροτηθεί για την καταπολέμηση της παραπληροφόρησης, κατηγορεί το Πεκίνο ότι δαπανά δισεκατομμύρια δολάρια ετησίως σε επιχειρήσεις «παραποίησης της πληροφορίας στο εξωτερικό».
Σύμφωνα με την έκθεση που δημοσιεύθηκε την Πέμπτη (28/9), η Κίνα προωθεί «τον ψηφιακό αυταρχισμό», εξαφανίζοντας επικριτικές πληροφορίες ή ελέγχοντας τα κινεζικά μέσα ενημέρωσης.
Από την πλευρά του, σε ανακοίνωση που εξέδωσε το Σάββατο (30/9) το κινεζικό υπουργείο Εξωτερικών έκανε λόγο για μια έκθεση «αντίθετη στα γεγονότα και μεροληπτική», η οποία «αποτελεί η ίδια παραπληροφόρηση».
«Οι ΗΠΑ είναι οι ίδιες πρωτοπόροι του πολέμου της πληροφόρησης με στόχο την κοινή γνώμη», τόνισε.
Το υπουργείο αναφέρθηκε στην επιχείρηση Mockingbird της CIA στη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου, η οποία είχε στόχο να επηρεάσει τα αμερικανικά και τα ξένα μέσα ενημέρωσης, ή ακόμη την ομιλία το 2003 του τότε υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ Κόλιν Πάουελ ενώπιον του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ στη διάρκεια της οποίας ισχυρίστηκε ότι το Ιράκ διαθέτει όπλα μαζικής καταστροφής.
«Τα γεγονότα έχουν αποδείξει επανειλημμένα ότι οι ΗΠΑ αξίζουν και με το παραπάνω τον τίτλο τους της αυτοκρατορίας του ψεύδους», σημείωσε χαρακτηριστικά το υπουργείο Εξωτερικών της Κίνας.
«Ολοένα και περισσότεροι άνθρωποι βλέπουν πέρα από το στρώμα των ψευδών που εξυφαίνουν οι ΗΠΑ για να καλύψουν τα δικά τους κακώς κείμενα και τον ελάχιστα ένδοξο τρόπο με τον οποίο διατηρούν την ηγεμονία τους, αμαυρώνοντας τους άλλους», πρόσθεσε.
Το Πεκίνο κατηγορεί επίσης την Ουάσινγκτον ότι διασπείρει «τα ψεύδη του αιώνα» αναφορικά με την κινεζική πολιτική στην επαρχία Σιντζιάνγκ.
Νεκρός ο τραγουδιστής Όλιβερ Τρι κατά τη σύγκρουση ελικοπτέρων πάνω από το Ρίο ντε Ζανέιρο
22:54
Γκαλιμπάφ: Το Ιράν θα προστατεύσει το Λίβανο από την πολεμοχαρή τακτική του Ισραήλ
22:42
ΚΚΕ: Το έγκλημα της Πύλου δεν θα ξεχαστεί - Απαιτούμε την τιμωρία των ενόχων
22:30
Τραγωδία στο Μιζούρι: Δώδεκα νεκροί από συντριβή αεροσκάφους
22:18