ΚΟΣΜΟΣ

Τουρκία: Βομβιστική επίθεση κοντά στο κοινοβούλιο στην Άγκυρα

Τουρκία: Βομβιστική επίθεση κοντά στο κοινοβούλιο στην Άγκυρα
Πυροτεχνουργοί ερευνούν το όχημα στο οποίο επέβαιναν οι δράστες της βομβιστικής επίθεσης CNN Turk

Βομβιστική επίθεση σημειώθηκε το πρωί της Κυριακής (1/10) κοντά στο τουρκικό κοινοβούλιο στην Άγκυρα, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Εσωτερικών, Αλί Γερλικαγιά, τραυματίζοντας ελαφρά δύο αστυνομικούς. Ο ένας δράστης ανατινάχθηκε και ο δεύτερος «εξουδετερώθηκε».

Ειδικότερα, ο υπουργός σε ανάρτησή του στο X (πρώην Twitter) ενημέρωσε πως περίπου στις 09.30 το πρωί «δύο τρομοκράτες που ήρθαν με επαγγελματικό όχημα μπροστά από την πύλη εισόδου της Γενικής Διεύθυνσης Ασφαλείας του Υπουργείου Εσωτερικών, πραγματοποίησαν βομβιστική επίθεση», όπως μεταδίδει το CNN Turk.

«Εύχομαι γρήγορη ανάρρωση στους ήρωές μας» συμπληρώνει στην ανάρτηση ο υπουργός Εσωτερικών, ενώ τονίζει «ο άγωνας μας θα συνεχιστεί μέχρι να εξουδετερωθεί και ο τελευταίος τρομοκράτης».

Πυροτεχνουρός εξετάζει το όχημα στο οποίο επέβαιναν οι τρομοκράτεςCNN Turk

Παράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες, πριν την έκρηξη ακούστηκαν τέσσερις πυροβολισμοί.

Στο σημείο έχουν σπεύσει πολλά οχήματα της αστυνομίας και ασθενοφόρα, καθώς και πυροτεχνουργοί, για να εξετάσουν το όχημα με το οποίο έφτασαν οι τρομοκράτες μπροστά από το υπουργείο.

H Γενική Εισαγγελία της Άγκυρας ξεκινά έρευνα για τη διερεύνηση του περιστατικού. Το Ειρηνοδικείο της Άγκυρας εξέδωσε απαγόρευση πρόσβασης και απαγόρευση δημοσίευσης της έρευνας αυτής.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ