ΚΟΣΜΟΣ

Πυρκαγιά στην Ισπανία: Στους δεκατρείς έφτασαν οι νεκροί

Πυρκαγιά στην Ισπανία: Στους δεκατρείς έφτασαν οι νεκροί
Επιχείρηση κατάσβεσης φωτιάς στο νυχτερινό κέντρο στην Ισπανία Bomberos/Ayuntamiento de Murcia via AP

Στους δεκατρεις ανέρχονται οι νεκροί μετά την πυρκαγιά που ξέσπασε το πρωί της Κυριακής (1/10) σε νυχτερινό κέντρο στην νοτιοανατολική περιοχή της Ισπανίας, Μούρθια.

Ειδικότερα, μετά από νεότερη ενημέρωση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας της περιοχής στο Χ (πρώην Twitter) «τέσσερα άτομα αγνοούνται και 13 έχουν βρεθεί νεκροί».

Διερευνώνονται τα αίτια που προκάλεσαν την εκδήλωση της φωτιάς.

Πυροσβέστες και συνεργεία διάσωσης εξακολουθούν να αναζητούν επιζώντες.

Οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης της Μούρθια ανέφεραν πως τέσσερις άνθρωποι τραυματίστηκαν και πως ο αριθμός των νεκρών είναι πιθανό να αυξηθεί.

«Πέντε μέλη της οικογένειάς μου είναι μέσα, δεν ξέρω πού βρίσκονται. Και δύο φίλοι», δήλωσε ένας άνδρας που βρισκόταν έξω από το κτήριο.

Ο Μπαγέστα κήρυξε τριήμερο πένθος, ενώ η σημαία κυματίζει μεσίστια έξω από το δημαρχείο της Μούρθια.

Πλάνα που ανήρτησε στον λογαριασμό της στο X η πυροσβεστική υπηρεσία της Μούρθια δείχνουν τους πυροσβέστες να δίνουν «μάχη» με τις φλόγες και να θέσουν υπό έλεγχο τις φλόγες μέσα στο νυχτερινό κέντρο. Η φωτιά κατέστρεψε μέρος της οροφής.

«Είμαστε συντετριμμένοι», δήλωσε ο Μπαγέστα στο ισπανικό τηλεοπτικό δίκτυο 24h, προσθέτοντας πως οι διασώστες εξακολουθούν να αναζητούν αρκετούς ανθρώπους που φέρονται ως αγνοούμενοι.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ