Τουρκία: Αντίποινα για το χτύπημα στην Άγκυρα με αεροπορικές επιδρομές σε Κούρδους αντάρτες
Αεροπορικές επιδρομές πραγματοποιεί η Τουρκία εναντίον Κούρδων ανταρτών στο βόρειο Ιράκ, ώρες μετά την έκρηξη αυτοκτονίας στο υπουργείο Εσωτερικών στην Άγκυρα.
Συγκεκριμένα, αργά το βράδυ της Κυριακής, το τουρκικό υπουργείο Εθνικής Άμυνας ανέφερε αεροπορικές επιδρομές σε στόχους μαχητών του Κουρδικού Εργατικού Κόμματος (PKK) της χώρας στο βόρειο Ιράκ μετά την απόπειρα τρομοκρατικής επίθεσης που έγινε το πρωί στο κέντρο της Άγκυρας. Από τις επιδρομές καταστράφηκαν 20 στόχοι:
«Έγιναν αεροπορικές επιδρομές σε τρομοκρατικούς στόχους στις περιοχές Metina, Hakurk, Qandil και Gara στο βόρειο Ιράκ. Συνολικά 20 τρομοκρατικοί στόχοι καταστράφηκαν και μεγάλος αριθμός τρομοκρατών εξουδετερώθηκε», ανέφερε η δήλωση.
Σύμφωνα με τον επικεφαλής του τουρκικού υπουργείου Εσωτερικών, Αλί Γερλικαγιά, την Κυριακή 1 Οκτωβρίου, υπήρξε απόπειρα τρομοκρατικής επίθεσης κοντά στο κτήριο του υπουργείου στο κέντρο της Άγκυρας, όπου ένας τρομοκράτης ανατινάχθηκε και άλλος ένας εξουδετερώθηκε. Κατά τη διάρκεια των πυροβολισμών τραυματίστηκαν ελαφρά δύο αστυνομικοί.
Ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε για την απόπειρα τρομοκρατικής επίθεσης ότι οι τρομοκράτες δεν θα επιτύχουν τους στόχους τους κατά της χώρας.
Δορυφορική εικόνα δείχνει την καταστροφή στην μεγαλύτερη στον κόσμο εγκατάσταση LNG του Κατάρ
23:56
Πρώτα χτυπήματα σε ενεργειακές υποδομές του Ιράν: Αντίποινα της Τεχεράνης - «Φωτιά» στο πετρέλαιο
23:48
Συνάντηση Χριστοδουλίδη με την Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν για την αλληλεγγύη στην Κύπρο
23:39
Επτάχρονος κλειδώθηκε σε θυρίδα παραλαβής δεμάτων στο λιμάνι της Καβάλας (vid)
23:28