Μελόνι: «Είμαστε αντιμέτωποι με μεταναστευτική πίεση χωρίς προηγούμενο»
Ανανεώθηκε:
Στο μεταναστευτικό και στο προσφυγικό αναφέρθηκε εκ νέου η Τζόρτζια Μελόνι, σημειώνοντας μεταξύ άλλων ότι «η ιταλική κυβέρνηση εργάζεται κάθε μέρα για να αντιμετωπίσει την κατάσταση και να καταπολεμήσει την μαζική, παράνομη μετανάστευση».
«Είμαστε αντιμέτωποι με μεταναστευτική πίεση χωρίς προηγούμενο, η οποία οφείλεται στην αστάθεια μεγάλων περιοχών της Αφρικής και της Μέσης Ανατολής. Η ιταλική κυβέρνηση εργάζεται κάθε μέρα για να αντιμετωπίσει την κατάσταση αυτή και να καταπολεμήσει την μαζική, παράνομη μετανάστευση», γράφει η Ιταλίδα πρωθυπουργός, με ανάρτησή της στο Facebook.
Προσθέτει, δε, ότι η κυβέρνησή της κινείται «με σοβαρότητα, σε κάθε επίπεδο, ζητώντας την συμμετοχή στην όλη προσπάθεια άλλων ευρωπαϊκών κρατών και υπογράφοντας συμφωνίες με αφρικανικές χώρες, για μα σταματήσουν οι αναχωρήσεις των πλεούμενων και να εξαρθρωθεί το δίκτυο διακινητών ανθρώπων, αλλά και με κανόνες κοινής λογικής ώστε να ευνοηθούν οι απελάσεις όσων δεν δικαιούνται να τύχουν υποδοχής στην Ιταλία».
Η Μελόνι τονίζει ότι η δουλειά αυτή γίνεται πιο δύσκολη αν στο μεταξύ άλλες χώρες εργάζονται προς εκ διαμέτρου αντίθετη κατεύθυνση και αν ακόμη και ένα μέρος της Ιταλίας κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να ευνοήσει την παράνομη μετανάστευση».
«Δεν αναφέρομαι μόνον στην ιδεολογικοποιημένη αριστερά και στο κύκλωμα που έχει συμφέροντα στον τομέα της υποδοχής», γράφει στην ανάρτησή της.
Για την απόφαση του δικαστηρίου της Σικελίας
Με αναφορά, δε, σε απόφαση του δικαστηρίου της Σικελίας, στην οποία κρίνεται παράνομη η μεταφορά των μεταναστών αιτούντων άσυλο σε κλειστό κέντρο παραμονής, όπως και ο νέος κανόνας που προβλέπει καταβολή εγγύησης σχεδόν 5.000 ευρώ για να μπορούν να μένουν, οι μετανάστες αυτοί, εκτός κλειστών δομών, η επικεφαλής της ιταλικής κυβέρνησης προσθέτει:
«Έμεινα άναυδη όταν πληροφορήθηκα την απόφαση των δικαστή της Κατάνης, που με ασύλληπτη αιτιολογία ("τα σωματικά χαρακτηριστικά του μετανάστη, που κυνηγοί χρυσού στην Τυνησία θεωρούν κατάλληλα για την δραστηριότητά τους") αφήνει και πάλι ελεύθερο έναν παράνομο μετανάστη, στον οποίο είχε ήδη κοινοποιηθεί απόφαση απέλασης, χαρακτηρίζοντας μονομερώς την Τυνησία μη ασφαλή χώρα (δεν πρόκειται για αρμοδιότητα της δικαιοσύνης) και προχωρώντας σε επίθεση κατά των αποφάσεων μιας δημοκρατικά εκλεγμένης κυβέρνησης».
«Δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει και, δυστυχώς, δεν θα είναι η τελευταία. Αλλά θα συνεχίσουμε να κάνουμε ό,τι είναι αναγκαίο για να υπερασπίσουμε την νομιμότητα και τα σύνορα του ιταλικού κράτους. Χωρίς φόβο», υπογραμμίζει, τέλος, η Τζόρτζια Μελόνι.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Μελόνι: Eνισχύει τις σχέσεις με το Παρίσι - Παραμένει η διάσταση απόψεων με το Βερολίνο
Εμβληματικός πίνακας του Πικάσο αξίας ενός εκατ. ευρώ πωλείται για... 100 ευρώ, για καλό σκοπό
23:00
Συρία: Ένας νεκρός, πολλοί τραυματίες από βομβιστική επίθεση αυτοκτονίας στο Χαλέπι
22:58
Παράταση για ένα χρόνο στην επιδότηση προσωρινής στέγασης για τους πλημμυροπαθείς του Daniel
22:47
Νεκρός Αμερικανός σκιέρ στις Άλπεις - Υπό την επήρεια ναρκωτικών ο εκπαιδευτής του
22:41