ΚΟΣΜΟΣ

Πτώση λεωφορείου στη Βενετία: Ανεβαίνει στους 21 ο αριθμός των νεκρών - Ανάμεσά τους δυο παιδιά

Πτώση λεωφορείου στη Βενετία: Ανεβαίνει στους 21 ο αριθμός των νεκρών - Ανάμεσά τους δυο παιδιά
Φωτογραφία από το σημείο του δυστυχήματος που ανήρτησε ο δήμαρχος της περιοχής Luigi Brugnaro Twitter/ Luigi Brugnaro

Στους 21 ανεβαίνει ο αριθμός των νεκρών από τη σφοδρή πτώση λεωφορείου από γέφυρα στη Βενετία, το βράδυ της Τρίτης (3/10) μεταξύ των οποίων και δύο παιδιά.  

Στο μεταξύ, όμως, όπως μεταδίδει η la Repubblica επιπλέον 15 άτομα έχουν τραυματιστεί και πέντε άτομα αγνοούνται. Ο αριθμός των νεκρών αναμένεται να αυξηθεί.

Τα θύματα δεν έχουν ακόμη ταυτοποιηθεί, αλλά φαίνεται να είναι τουρίστες διαφόρων εθνικοτήτων.

Ο δήμαρχος της Βενετίας, Λουίτζι Μπρουνάρο, δήλωσε ότι «βρέθηκαν ουκρανικά διαβατήρια».

Σύμφωνα με ιταλικά μέσα ενημέρωσης, είναι πιθανό να πρόκειται για Ουκρανούς πρόσφυγες που διέμεναν προσωρινά σε κάμπινγκ της Μαργκέρα, έξω από την Βενετία.

Στην περιοχή έσπευσαν πυροσβέστες και οι υπηρεσίες των πρώτων βοηθειών.

Το λεωφορείο, που διαπιστώθηκε πως νοικιάστηκε για τους επισκέπτες κάμπινγκ, ενώ διέσχιζε την οδογέφυρα, προσέκρουσε στο προστατευτικό κιγκλίδωμα για άγνωστο μέχρι στιγμής λόγο και έπεσε από ύψος 30 μέτρων.

Κατά την πτώση, το λεωφορείο έπεσε πάνω σε ηλεκτρικά καλώδια σιδηροτροχιάς και τυλίχθηκε στις φλόγες. Εκτιμάται πως η φωτιά εξαπλώθηκε μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα, επειδή το όχημα κινούνταν με μεθάνιο.

Συλλυπητήρια της Μελόνι στις οικογένειες των θυμάτων

Η πρωθυπουργός της Ιταλίας, Τζόρτζια Μελόνι εξέφρασε τα συλλυπητήρια της κυβέρνησης, με ανάρτησή της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και δήλωσε πως βρίσκεται σε διαρκή επαφή τόσο με τον δήμαρχο της πόλης Λουίτζι Μπρουνάρο, όσο και με τον υπουργό Μεταφορών.

«Οι σκέψεις μας είναι προς τα θύματα, την οικογένεια και τους φίλους τους» πρόσθεσε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ