Γαλλία: Απομακρύνει τους πρώτους της στρατιώτες από το Νίγηρα
Ανανεώθηκε:
Τα στρατεύματά της από το Νίγηρα αρχίζει να απομακρύνει η Γαλλία στον απόηχο του πραξικοπήματος που έδιωξε από την εξουσία τον πρόεδρο Μοχάμεντ Μπαζούμ.
«Θα αρχίσουμε την επιχείρηση απεμπλοκής μέσα στην εβδομάδα, με τάξη, με ασφάλεια και σε συντονισμό με τους αξιωματούχους της χώρας», ανακοίνωσε το γαλλικό γενικό επιτελείο.
Οι σχέσεις του Νίγηρα με τη Γαλλία, την πρώην αποικοκρατική δύναμη που κυβερνούσε τη χώρα και διατηρεί στρατιωτική παρουσία εκεί για να βοηθήσει στη μάχη εναντίον εξεγερμένων ισλαμιστών, έχουν διακοπεί μετά το πραξικόπημα των στρατιωτικών στη Νιαμέι.
O πρεσβευτής της Γαλλίας στον Νίγηρα εγκατέλειψε τη χώρα ήδη τη χώρα.
Η εξέλιξη αυτή αποτελεί πλήγμα για τη Γαλλία και έρχεται ενώ υπάρχει μια επιδημία πραξικοπημάτων τα τελευταία χρόνια. Η αρχή έγινε από την Μπουρκίνα Φάσο, για να ακολουθήσουν το Μάλι, ο Νίγηρας και τώρα η Γκαμπόν.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Η Γαλλία εγκαταλείπει το Νίγηρα - Φεύγουν διπλωμάτες και στρατιωτικοί
Νίγηρας: Η χούντα καταγγέλλει τον Αντόνιο Γκουτέρες για «δόλιες ενέργειες»
Με μανία πλήττει την χώρα ο Byron - Δοκιμάζονται Σπάρτη και Εύβοια
08:44
Χίος: Βίντεο από τη δραματική διάσωση μητέρας και του 24χρονου γιου της από το φλεγόμενο σπίτι τους
08:40
ΕΠΙ ΣΚΗΝΗΣ: Μιχάλης και Παντελής Καλογεράκης: Η ποίηση, το ρεμπέτικο και η τέχνη που ζούμε
08:30
Τουλάχιστον τέσσερις νεκροί σε νέο πλήγμα των ΗΠΑ εναντίον σκάφους στον Ειρηνικό (vid)
08:26