ΚΟΣΜΟΣ

Mελόνι από Γρανάδα: «Μας ενδιαφέρει να σταματήσουμε την παράνομη μετανάστευση»

Mελόνι από Γρανάδα: «Μας ενδιαφέρει να σταματήσουμε την παράνομη μετανάστευση»
AP/Alessandra Tarantino

Στη διαχείριση του μεταναστευτικού αναφέρθηκε εκ νέου με δηλώσεις της η Ιταλίδα πρωθυπουργός Τζόρτζια Μελόνι, από τη Γρανάδα της Ισπανίας όπου διεξάγεται η Σύνοδος της Ευρωπαϊκής Πολιτικής Κοινότητας, τονίζοντας μεταξύ άλλων πως θα έχει διμερή συνάντηση με τον Όλαφ Σολτς, «προκειμένου να δούμε πώς θα κάνουμε βήματα προόδου».

Ειδικότερα, η Ιταλίδα πρωθυπουργός τόνισε: «είμαι ικανοποιημένη, είμαστε κάθε άλλο παρά απομονωμένοι. Η Ιταλία επιθυμεί, για την Αφρική, μια προσέγγιση η οποία να μην είναι πατερναλιστικού χαρακτήρα, αλλά χρειαζόμαστε την στήριξη όλης της Ευρώπης. Όσο για τον πρόεδρο της Τυνησίας Σάιεντ -με τον οποίο έχω καλή σχέση-, θεωρώ ότι απευθύνεται, κυρίως, στην κοινή γνώμη της χώρας του».

«Με τον καγκελάριο Σολτς θα έχουμε διμερή συνάντηση αύριο»

Αναφερόμενη στις διαφορές που προέκυψαν τις περασμένες ημέρες μεταξύ Ιταλίας και Γερμανίας, η Τζόρτζια Μελόνι πρόσθεσε: «Με τον καγκελάριο Σολτς θα έχουμε διμερή συνάντηση αύριο, τις περασμένες μέρες συνομιλήσαμε τηλεφωνικά. Η συνάντηση θα είναι μια ευκαιρία για να δούμε πώς να κάνουμε βήματα προόδου, κυρίως σε ό,τι αφορά την εξωτερική διάσταση».

Επιπλέον, τόνισε ότι «η Ιταλία ψήφισε υπέρ του Συμφώνου Μετανάστευσης και Ασύλου διότι πρόκειται για κανόνες που θεωρούμε καλύτερους από τους προηγούμενους, αλλά η ιταλική πρόταση δεν αφορά την συνέχιση της συζήτησης για την ανακατανομή όσων μπαίνουν παράνομα στην Ευρώπη. Μας ενδιαφέρει να σταματήσουμε την παράνομη μετανάστευση».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ