ΚΟΣΜΟΣ

Guardian για ΟΑΚΑ: H Ελλάδα σκέφτεται να αφαιρέσει το στέγαστρο Καλατράβα

Guardian για ΟΑΚΑ: H Ελλάδα σκέφτεται να αφαιρέσει το στέγαστρο Καλατράβα
Eurokinissi

«Το στέγαστρο του Καλατράβα είναο πιθανό να ξηλωθει», σύμφωνα με ρεπορτάζ του Guardian, με τη βρετανική εφημερίδα να αναφέρει ότι «το 2004 το ΟΑΚΑ αποτελούσε σύμβολο αξιοπιστίας για τη διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων στην Αθήνα, αλλά οι ανησυχίες για την ασφάλεια έκαναν τους αξιωματούχους να σκέφτονται το αδιανόητο».

Ο Guardian κάνει μια μικρή αναδρομή στην ιστορία της ανακαίνισης του ΟΑΚΑ για την Ολυμπιάδα του 2004 και, αφού καταγράφει τα γεγονότα των τελευταίων ημερών, σημειώνει ότι στο τραπέζι είναι ακόμη και το ενδεχόμενο απομάκρυνσης του επίμαχου στεγάστρου προκειμένου να λειτουργήσουν ξανά οι εγκαταστάσεις.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ «από την Τετάρτη όταν άρχισε να γίνεται αντιληπτό το κόστος του κλεισίματος, με δεκάδες εκδηλώσεις να κινδυνεύουν με ακύρωση, ανάμεσά τους και οι sold out συναυλίες των Coldplay, αξιωματούχοι άρχισαν να ψιθυρίζουν το αδιανόητο: ίσως ήρθε η ώρα να ξηλώσουμε εντελώς το διάσημο στέγαστρο».

Επικαλείται, μάλιστα, καλά πληροφορημένη πηγή η οποία επισημαίνει «τίποτα δεν έχει αποκλειστεί αυτή τη στιγμή. Μπορεί να χρειαστεί να απομακρυνθεί».

Ο Guardian, τέλος, επισημαίνει ότι ο ίδιος ο Σαντιάγο Καλατράβα έχει στο παρελθόν απορρίψει την κριτική για έργα του που, παρότι είναι εντυπωσιακά αποδεικνύονται προβληματικά.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ