ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Ποιον στηρίζει ο Τραμπ για τη θέση του προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων

ΗΠΑ: Ποιον στηρίζει ο Τραμπ για τη θέση του προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων
Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόνλαντ Τραμπ (AP Photo/Mary Altaffer, File)

Τον Τζιμ Τζόρνταν έναν συντηρητικό από το Οχάιο που έχει ηγηθεί των ερευνών στα πεπραγμένα της κυβέρνησης του προέδρου Τζο Μπάιντεν στηρίζει για τη θέση του προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων, ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόνλαντ Τραμπ, όπως δήλωσε ο ίδιος με ανάρτησή του στην πλατφόρμα του Truth Social.

«Αυτός (ο Τζόρνταν) είναι ΔΥΝΑΤΟΣ στο Έγκλημα, τα Σύνορα, τον Στρατό/ τους Βετεράνους μας και τη 2η Τροπολογία. Ο Τζιμ, η γυναίκα του Πόλυ και η οικογένειά του είναι εξαιρετικοί – Θα γίνει ένας ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟΣ Πρόεδρος της Βουλής και έχει την Πλήρη και Ολοκληρωτική Στήριξή μου», ανέφερε στην ανάρτησή του.

Η δήλωση αυτή του Τραμπ γίνεται μετά τις πληροφορίες που διέρρευσαν στον Τύπο, σύμφωνα με τις οποίες ο πρώην πρόεδρος, που διεκδικεί και πάλι το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων για τις εκλογές του 2024, ενδέχεται να δεχθεί να αντικαταστήσει τον Μακάρθι για μικρό χρονικό διάστημα.

Εκτός από τον Τζόρνταν, ένας ακόμα Ρεπουμπλικάνος βουλευτής διεκδικεί τη θέση του προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων: ο Στιβ Σκαλίς, που ήταν δεύτερος στην ιεραρχία μετά τον Μακάρθι.

Οι Ρεπουμπλικάνοι, που διαθέτουν μικρή πλειοψηφία στη Βουλή (221-212), αναμένεται να πραγματοποιήσουν κεκλεισμένων των θυρών συνεδρίαση την Τρίτη για να συζητήσουν τον υποψήφιό τους για τη θέση του προέδρου. Ο Τραμπ έχει δηλώσει ότι θα παραστεί στη συνεδρίαση. Αυτή θα είναι η πρώτη φορά που ο πρώην πρόεδρος μεταβαίνει στο Καπιτώλιο μετά την εισβολή των υποστηρικτών του στις 6 Ιανουαρίου 2021.

Η ψηφοφορία αναμένεται να διεξαχθεί την επόμενη ημέρα. Ωστόσο οι πικρίες και αντιπαραθέσεις μετά την αποπομπή Μακάρθι ενδέχεται να καταστήσουν δύσκολη τη διαδικασία εκλογής του νέου προέδρου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ