ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Διαψεύδει την παραίτησή του ο πρώην πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Κέβιν Μακάρθι

ΗΠΑ: Διαψεύδει την παραίτησή του ο πρώην πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Κέβιν Μακάρθι
Ο Κέβιν Μακάρθι AP Photo/Mark Schiefelbein

Διαψεύδει τις πληροφορίες ότι θα παραιτηθεί από το βουλευτικό αξίωμά του πριν από τη λήξη της θητείας του ο πρώην πρόεδρος της αμερικανικής Βουλής των Αντιπροσώπων Κέβιν Μακάρθι.

Αφορμή αποτέλεσε δημοσιεύμα τα οποίο ανέφερε ότι ο Μακάρθι αναμένεται να παραιτηθεί από το βουλευτικό αξίωμά του πριν από τη λήξη της θητείας του. Το ίδιο δημοσίευμα αποκάλυπτε ακόμη ότι σχεδιάζει να παραμείνει βουλευτής τουλάχιστον μέχρι να ξεκινήσει η διαδικασία εκλογής νέου προέδρου, την επόμενη εβδομάδα.

Ο Ρεπουμπλικάνος Μακάρθι, ο πρώτος πρόεδρος της Βουλής που καθαιρέθηκε από το αξίωμα, δεν προτίθεται να αναμιχθεί στην κούρσα για την ανάδειξη του διαδόχου του, μετέδωσε το CNNi.

Ο ίδιος με αφορμή το δημοσίευμα ανέφερε ότι «έχει δουλειά να κάνει» και ότι δεν παραιτείται.

«Θα διατηρήσουμε την πλειοψηφία. Θα βοηθήσω τους ανθρώπους που έχω δίπλα μου», πρόσθεσε με νόημα.

Οι Ρεπουμπλικάνοι στη Βουλή των Αντιπροσώπων εξακολουθούν να παραπαίουν μετά την εκδίωξη του Μακάρθι από την προεδρία του Σώματος σε μια ιστορική ψηφοφορία. Μετά την ψηφοφορία, ο Μακάρθι επέλεξε να μην θέσει εκ νέου υποψηφιότητα για το αξίωμα του προέδρου, δίνοντας το έναυσμα για την εκκίνηση της κούρσας για την ανάδειξη νέου προέδρου.

Ο ηγέτης της πλειοψηφίας της Βουλής των Αντιπροσώπων Στιβ Σκαλίσι και ο Ρεπουμπλικανός βουλευτής Τζιμ Τζόρνταν έχουν αμφότεροι υποβάλει υποψηφιότητα για τον επόμενο πρόεδρο, αν και δεν είναι σαφές αν οι Ρεπουμπλικάνοι της Βουλής των Αντιπροσώπων θα μπορέσουν να συσπειρωθούν γύρω από έναν υποψήφιο, δεδομένων των βαθιών διαιρέσεων στο εσωτερικό του συνεδρίου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ