ΚΟΣΜΟΣ

Τουρκικό ΥΠΕΞ: Είμαστε έτοιμοι να συνεισφέρουμε στην κατάπαυση πυρός μεταξύ Ισραήλ - Παλαιστίνης

Τουρκικό ΥΠΕΞ: Είμαστε έτοιμοι να συνεισφέρουμε στην κατάπαυση πυρός μεταξύ Ισραήλ - Παλαιστίνης
Τα συντρίμμια του πύργου που κατέρρευσε στη Λωρίδα στη Γάζα AP Photo/Fatima Shbair

Τη σημασία στην αποκατάσταση της ειρήνης ανάμεσα στο Ισραήλ και την Παλαιστίνη το συντομότερο δυνατόν επεσήμανε σε ανακοίνωσή του το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών, τονίζοντας πως η Άγκυρα είναι «πάντα έτοιμη να συνεισφέρει όσο μπορεί για να τεθεί η κατάσταση υπό έλεγχο».

Παράλληλα, σύμφωνα με το CNN Turk το υπουργείο στην ανακοίνωσή του καταδικάζει «σθεναρά την απώλεια ζωών αμάχων» ενώ υπογραμμίζει πως «οι πράξεις βίας και η κλιμάκωση δεν θα ωφελήσει κανέναν» και καλεί τις δυο πλευρές να «ενεργήσουν με αυτοσυγκράτηση και να αποφύγουν τα παρορμητικές ενέργειες».

«Ως Τουρκία, είμαστε πάντα έτοιμοι να συνεισφέρουμε όσο μπορούμε για να διασφαλίσουμε ότι η κατάσταση μπορεί να τεθεί υπό έλεγχο, προτού υπάρξει περαιτέρω κλιμάκωση και εξάπλωση των εχθροπραξιών σε ευρύτερη περιοχή. Από αυτή την άποψη, συνεχίζουμε τις εντατικές επαφές μας με τα εμπλεκόμενα μέρη» συμπληρώνεται.

Καταλήγοντας, στην ανακοίνωση επισημαίνεται πως «αυτές οι θλιβερές εξελίξεις δείχνουν για άλλη μια φορά τη σημασία του οράματος για την επίλυση των δύο κρατών. Καλούμε τα μέρη να εγκαταλείψουν τη χρήση βίας και να εργαστούν για μια μόνιμη λύση σύμφωνα με αυτό το όραμα, χωρίς περαιτέρω καθυστέρηση».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ