Θιβέτ: Δυο νεκροί και δυο αγνοούμενοι ορειβάτες από πτώση χιονοστιβάδας
Ανανεώθηκε:
Δύο ορειβάτες, από τις ΗΠΑ και το Νεπάλ, σκοτώθηκαν από χιονοστιβάδα στο όρος Σισαπάνγκμα (νοτιοδυτική Κίνα), μια από τις υψηλότερες κορυφές στον κόσμο, όπως ανέφεραν σήμερα οι διοργανωτές στο γαλλικό πρακτορείο (AFP).
Υπάρχουν επίσης δύο αγνοούμενοι, μία Αμερικανίδα και ένας διάσημος ορειβάτης από το Νεπάλ, καθώς και ένας σοβαρά τραυματισμένος, επίσης από το Νεπάλ, σύμφωνα με την εταιρεία που διοργάνωσε την ανάβασή τους.
Το όρος Σισαπάνγκμα, που βρίσκεται στα Ιμαλάια, έχει κορυφές στα 8.027 μέτρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας, και βρίσκεται εξ ολοκλήρου εντός της κινεζικής επικράτειας, στην Αυτόνομη Περιοχή του Θιβέτ.
Η πτώση της χιονοστιβάδας σημειώθηκε το Σάββατο (7/10) «σε υψόμετρο μεταξύ 7.600 και 8.000 μέτρων», ανέφερε το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων Xinhua, επικαλούμενο το Sports Bureau από το Θιβέτ.
«Η χιονοστιβάδα σκότωσε δύο ορειβάτες από ΗΠΑ και Νεπάλ, μία Αμερικανίδα και ένας ορειβάτης από το Νεπάλ αγνοούνται και ένας ορειβάτης από το Νεπάλ τραυματίστηκε σοβαρά», σύμφωνα με το πρακτορείο, το οποίο δεν διευκρινίζει την ταυτότητα και το φύλο των θυμάτων.
Κεντρική τράπεζα Αραβικών Εμιράτων: Παρουσίασε πακέτο μέτρων ανθεκτικότητας
23:21
Σχέδιο του Πενταγώνου των ΗΠΑ για μαζική παραγωγή drone που χρησιμοποιήθηκε στο Ιράν
23:09
Τα Ιρανικά ΜΜΕ επιβεβαίωσαν τον θάνατο του Αλί Λαριτζανί
22:57
Το Ιράκ καταδικάζει την «απαίσια» επίθεση κατά της αμερικανικής πρεσβείας στη Βαγδάτη
22:47