ΚΟΣΜΟΣ

Πόλεμος στο Ισραήλ: Αεροπορική επιδρομή σε στρατηγικές θέσεις της Χαμάς στη Γάζα

Πόλεμος στο Ισραήλ: Αεροπορική επιδρομή σε στρατηγικές θέσεις της Χαμάς στη Γάζα
Ισραηλινή αεροπορική επιδρομή στη Γάζα AP Photo/Adel Hana

Μαζική αεροπορική επιδρομή των Ισραηλινών Αμυντικών Δυνάμεων σημειώθηκε σε βάρος στρατηγικών στρατιωτικών βάσεων στη Λωρίδα της Γάζας, καταφέροντας πλήγματα σε τρία στρατηγεία της Χαμάς.

«Χτυπήθηκαν στρατιωτικά στρατηγεία που ανήκουν στην τρομοκρατική οργάνωση Χαμάς που χρησιμοποιήθηκε για την κατεύθυνση της τρομοκρατίας, καθώς και στρατιωτικά στρατηγεία της τρομοκρατικής οργάνωσης Ισλαμική Τζιχάντ που χρησιμοποιήθηκαν κατά τις πρόσφατες επιχειρήσεις και πρόσθετα στρατηγεία που ανήκουν στην τρομοκρατική οργάνωση Ισλαμική Τζιχάντ που χρησιμοποιήθηκαν από δυνάμεις πυραύλων της τρομοκρατικής οργάνωσης», ανέφερε το IDF.

Βίντεο που έχουν δημοσιευθεί καταγράφουν «μπαράζ» επιθέσεων στα βόρεια και τα ανατολικά τμήματα της Γάζας, συμπεριλαμβανομένης της περιοχής Beit Hanoun.

Οι νεκροί από τις δύο πλευρές Ισραηλινών και Παλαιστινίων ξεπερνούν τους 700.

Νωρίτερα, το ισραηλινό υπουργικό συμβούλιο ασφαλείας κήρυξε επίσημα κατάσταση πολέμου επιτρέποντας στην κυβέρνηση να πραγματοποιήσει «σημαντικά στρατιωτικά πλήγματα», σύμφωνα με το CNNi.

Ο Μπενιαμίν Νετανιάχου ισχυρίζεται ότι ο πόλεμος «επιβλήθηκε στο Ισραήλ από μια δολοφονική τρομοκρατική επίθεση από τη Γάζα».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ