Πόλεμος Ισραήλ: Το Ιράν υποστηρίζει την νόμιμη άμυνα της Παλαιστίνης
Ανανεώθηκε:
Τη νόμιμη υπεράσπιση του παλαιστινιακού έθνους υποστηρίζει το Ιράν, όπως δήλωσε ο πρόεδρος της χώρας Ιμπραήμ Ραΐσι.
Ειδικότερα, ο Ιρανός πρόεδρος, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Tasnim ότι «το Σιωνιστικό καθεστώς και οι υποστηρικτές του είναι υπεύθυνοι για την αστάθεια στην περιοχή».
Νωρίτερα, Ραΐσι επικοινώνησε με τους ηγέτες της Χαμάς και των παλαιστινιακών ομάδων για την κατάσταση στην περιοχή.
Σημειώνεται ότι, η ισραηλινή κυβέρνηση κήρυξε επίσημα τον πόλεμο στη Χαμάς την Κυριακή (8/10), ενώ έχουν ήδη ξεκινήσει μαζικές αεροπορικές επιδρομές στη Λωρίδα της Γάζας.
Ο πρωθυπουργός Μπέντζαμιν Νετανιάχου είχε δηλώσει το Σάββατο (7/10) ότι η χώρα βρισκόταν σε πόλεμο, αλλά αυτή η δήλωση ήταν ρητορική.
Η νέα ανακοίνωση από το ισραηλινό υπουργικό συμβούλιο είναι μια επίσημη απόφαση, που ισοδυναμεί με κήρυξη πολέμου, σύμφωνα με το CNNi.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ισραήλ: Η κυβέρνηση κήρυξε επίσημα τον πόλεμο στη Χαμάς - Πάνω από 1000 οι νεκροί
Κύπρος: Ανασχηματισμός στην κυβέρνηση Χριστοδουλίδη με αλλαγές σε πέντε κρίσιμα υπουργεία
19:59
Στη φυλακή οι γονείς για την κακοποίηση των οκτώ παιδιών τους στο Ηράκλειο Κρήτης
19:49
Πρέσβης των ΗΠΑ στην Τουρκία: «Τελειώνει η κρίση για τους F35 - Εγκαταλείπει τους S-400 η Άγκυρα»
19:40
Συνελήφθη 51χρονος για διάρρηξη ΑΤΜ στο Περιστέρι - Πάνω από 80.000 ευρώ η λεία του
19:28