Κυβερνήτης Μινεσότα: Το θύμα εάν ήταν λευκός θα είχε άλλη μεταχείριση
Την πεποίθηση ότι εάν το θύμα που δέχθηκε τα πυρά από αστυνομικούς δεν ήταν Αφροαμερικανός θα είχε διαφορετική μεταχείριση, εξέφρασε ο κυβερνήτης της Πολιτείας της Μινεσότα, Μαρκ Ντέιτον.
«Θα συνέβαινε αυτό αν ο οδηγός και οι επιβαίνοντες στο όχημα ήταν λευκοί; Δεν πιστεύω», δήλωσε ο Ντέιτον στους δημοσιογράφους.
«Αυτό το είδος του ρατσισμού υφίσταται και είναι καθήκον όλων μας να δεσμευτούμε και να διασφαλίσουμε πως δεν συνεχίσει να υπάρχει», πρόσθεσε.
Το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ δήλωσε έτοιμο να διεξάγει περαιτέρω έρευνα για το περιστατικό και να εξετάσει αν το θέμα υπόκειται στο ομοσπονδιακό δίκαιο. Όπως ανακοίνωσε η αστυνομία στην πόλη Φάλκον Χάιτς, ο αστυνομικός που πυροβόλησε και σκότωσε τον Αφροαμερικανό τέθηκε σε διαθεσιμότητα.
Τι γνωρίζουμε για τον θάνατο ερευνήτριας από πανώλη στη Ρωσιά - Σε καραντίνα σχεδόν 200 άτομα
12:08
Morgan Stanley για METLEN: Σύσταση «Overweight» με τιμή-στόχο τα 5600 ευρώ
12:00
Υεμένη: Ο πρόεδρος αλ Αλίμι μιλά για έφοδο με σκοπό την ανακατάληψη του συνόλου της χώρας
11:59
Ο «Βασιλιάς του Βαλς» André Rieu έρχεται στο TELEKOM Center Athens την Παρασκευή 12 Μαρτίου 2027
11:44