Πόλεμος Ισραήλ: Κεκλεισμένων των θυρών η συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ
Κεκλεισμένων των θυρών αναμένεται να πραγματοποιηθεί η συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ με αντικείμενο τις συγκρούσεις ανάμεσα σε Ισραήλ και Παλαιστίνη.
Ειδικότερα, σύμφωνα με το CNNi o μόνιμος εκπρόσωπος του Ισραήλ στον ΟΗΕ, Γκιλάντ Ερντάν, αναμένεται να ενημερώσει τους δημοσιογράφους σχετικά πριν τη συνάντηση στις 20:00.
Η συνεδρίαση αυτή πραγματοποιείται τη στιγμή που τα θύματα της σύγκρουσης έχουν υπερβεί για τα καλά τα 1000.
Η ισραηλινή κυβέρνηση κήρυξε επίσημα τον πόλεμο στη Χαμάς την Κυριακή (8/10), ενώ έχουν ήδη ξεκινήσει μαζικές αεροπορικές επιδρομές στη Λωρίδα της Γάζας.
Ο πρωθυπουργός Μπέντζαμιν Νετανιάχου είχε δηλώσει το Σάββατο (7/10) ότι η χώρα βρισκόταν σε πόλεμο — αλλά αυτή η δήλωση ήταν ρητορική.
Η νέα ανακοίνωση από το ισραηλινό υπουργικό συμβούλιο είναι μια επίσημη απόφαση, που ισοδυναμεί με κήρυξη πολέμου, σύμφωνα με το CNNi.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Πόλεμος στο Ισραήλ: Ρουκέτες έπληξαν κατοικίες στο Τελ Αβίβ
Στην δικαιοσύνη σήμερα ο Άρης Μουγκοπέτρος που κατηγορείται για ενδοοικογενειακή απειλή
10:28
Ο Πούτιν είπε στον Μπους ότι η Ουκρανία ήταν «μέρος της Ρωσίας» το 2001
10:15
Ζελένσκι: Πολλά μπορεί να αποφασιστούν πριν την Πρωτοχρονιά- Συνάντηση με Τραμπ στο άμεσο μέλλον
10:02
Ροδόπη: Νεκρό 7χρονο παιδί μετά από πυρκαγιά στο σπίτι του - Νοσηλεύεται και το αδελφάκι του
09:50