ΚΟΣΜΟΣ

Η UEFA αναβάλλει τους ποδοσφαιρικούς αγώνες στο Ισραήλ

Η UEFA αναβάλλει τους ποδοσφαιρικούς αγώνες στο Ισραήλ
Facebook

Η ΟΥΕΦΑ  ανέβαλε όλους τους αγώνες που έχουν προγραμματιστεί στο Ισραήλ για τις επόμενες δύο εβδομάδες λόγω της συνεχιζόμενης σύγκρουσης στη χώρα, ανακοίνωσε η ευρωπαϊκή ποδοσφαιρική ομοσπονδία.

«Υπό το πρίσμα της τρέχουσας κατάστασης ασφαλείας στο Ισραήλ, η UEFA αποφάσισε να αναβάλει όλους τους αγώνες που έχουν προγραμματιστεί στο Ισραήλ τις επόμενες δύο εβδομάδες, ενώ οι νέες ημερομηνίες θα επιβεβαιωθούν εν ευθέτω χρόνω”, ανέφερε σε ανακοίνωσή της.

Οι αγώνες που επηρεάζονται περιλαμβάνουν τον προκριματικό αγώνα της Πέμπτης για το Euro 2024 μεταξύ του Ισραήλ και της Ελβετίας, καθώς και τους αγώνες του πρωταθλήματος Euro Under-21 του Ισραήλ με την Εσθονία και τη Γερμανία.

Αναβλήθηκε επίσης ένα μίνι τουρνουά, προγραμματισμένο από τις 10 έως τις 17 Οκτωβρίου, με τη συμμετοχή ομάδων κάτω των 17 ετών από το Ισραήλ, το Βέλγιο, το Γιβραλτάρ και την Ουαλία.

Ένας άλλος αγώνας για τα προκριματικά του Euro 2024 μεταξύ του Ισραήλ και του Κοσσυφοπεδίου, που ήταν προγραμματισμένος για τις 15 Οκτωβρίου, μπορεί επίσης να αναβληθεί, προειδοποίησε η UEFA, προσθέτοντας ότι θα περιμένει μερικές ακόμη ημέρες για να αποφασίσει.

“Η UEFA θα συνεχίσει να παρακολουθεί στενά την κατάσταση και θα παραμείνει σε επαφή με όλες τις εμπλεκόμενες ομάδες προτού λάβει αποφάσεις για νέες ημερομηνίες και για πιθανές αλλαγές σε άλλους επερχόμενους αγώνες”, ανέφερε η UEFA στην ανακοίνωσή της.

Η ανακοίνωση έρχεται την ώρα που οι μάχες στο Ισραήλ μαίνονται, αφού μαχητές της Χαμάς παραβίασαν τα σύνορα από τη Γάζα σε μια πρωτοφανή αιφνιδιαστική επίθεση το Σάββατο. Το Ισραήλ σφυροκοπεί τη Γάζα με αεροπορικές επιδρομές και κήρυξε επίσημα τον πόλεμο στη Χαμάς την Κυριακή.

Το πώς θα διαμορφωθεί αυτό το κεφάλαιο της μακροχρόνιας σύγκρουσης μένει να φανεί, αλλά ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου προέβλεψε έναν “μακρύ και δύσκολο πόλεμο” και ένας στρατιωτικός εκπρόσωπος άφησε να εννοηθεί ότι το Ισραήλ μπορεί να προσπαθήσει να πάρει τον πλήρη έλεγχο της Γάζας για πρώτη φορά από τότε που αποσύρθηκε μονομερώς από την περιοχή το 2005.

Οι αξιωματούχοι λένε ότι ο αριθμός των νεκρών στο Ισραήλ έχει ξεπεράσει τους 700 και περισσότεροι από 400 Παλαιστίνιοι έχουν πεθάνει, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας στη Γάζα.

Βίντεο δείχνουν τη φρίκη στο έδαφος, συμπεριλαμβανομένης μιας επίθεσης σε ένα μουσικό φεστιβάλ που σκότωσε τουλάχιστον 250 ανθρώπους. Η Χαμάς λέει ότι έχει πάρει τουλάχιστον 100 Ισραηλινούς ομήρους. Μεταξύ αυτών που είναι γνωστό ότι έχουν συλληφθεί είναι πολλές γυναίκες και παιδιά.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ