ΚΟΣΜΟΣ

Ο Ζάκερμπεργκ για τη δολοφονία του 32χρονου από αστυνομικό που καταγράφηκε live

Ο Ζάκερμπεργκ για τη δολοφονία του 32χρονου από αστυνομικό που καταγράφηκε live
Facebook / Philando Castile

Σχόλιο για το συγκλονιστικό βίντεο που ανέβασε ζωντανά στο Facebook η Diamond Reynolds, στο οποίο απεικονίζεται ο Philando Castile την ώρα που ξεψυχά μέσα σε αυτοκίνητο και μπροστά στα μάτια της 4χρονης κόρης του έχοντας δεχθεί αναίτια τέσσερις σφαίρες από αστυνομικό, έκανε ο Μάρκ Ζάκερμπεργκ.

Ο CEO και εκ των ιδρυτών του Facebook, ανέβασε το σχόλιό του στο δημοφιλές μέσο κοινωνικής δικτύωσης.

«Χθες, μια γυναίκα από τη Μινεσότα ονόματι Ντάιαμοντ Ρέινολντς βγήκε ζωντανά στο Facebook αμέσως μετά τη στιγμή που ο αρραβωνιαστικός της, Philando Castile, είχε πυροβοληθεί από αστυνομικό κι ενώ βρισκόταν μέσα στο αυτοκίνητό τους. Ο Philando πέθανε λίγο αργότερα. Η 4χρονη κόρη του Diamond παρακολουθεί από το πίσω κάθισμα.

Η καρδιά μου είναι με την οικογένεια Castile, αλλά και με όλες εκείνες τις οικογένειες που έχουν βιώσει ανάλογες τραγωδίες. Οι σκέψεις μου βρίσκονται επίσης με τις σκέψεις των μελών του Facebook που προβληματίζονται από τέτοιου είδους γεγονότα.

Οι εικόνες που έχουμε δει αυτή την εβδομάδα είναι σκληρές, ραγίζουν καρδιές και ρίχνουν φως στον φόβο με τον οποίο ζουν εκατομμύρια μέλη της κοινοτητάς μας κάθε μέρα. Ευελπιστώ να μην γίνουμε ποτέ ξανά μάρτυρες ενός τέτοιου βίντεο, όπως αυτό της Diamond, ωστόσο φαίνεται πόσο σημαντικό είναι το να χτίσουμε έναν μεγαλύτερο και περισσότερο 'συνδεδεμένο' κόσμο αλλά και το πόση δουλειά έχουμε ακόμα μέχρι να φτάσουμε σε αυτό το σημείο».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ