Βασιλιάς Αμπντάλα: Η ειρήνη δεν είναι δυνατή στη Μέση Ανατολή - Μοναδική επιλογή η λύση δύο κρατών
Καμία ειρήνη δεν είναι δυνατή στη Μέση Ανατολή χωρίς την ίδρυση ανεξάρτητου παλαιστινιακού κράτους δίπλα στο Ισραήλ, δήλωσε σήμερα (11/10) ο βασιλιάς της Ιορδανίας, Αμπντάλα.
Η κλιμακούμενη βία έδειξε ότι η περιοχή «δεν θα έχει σταθερότητα, ασφάλεια ή ειρήνη» χωρίς την ίδρυση παλαιστινιακού κράτους κυρίαρχου επί των εδαφών που το Ισραήλ κατέλαβε το 1967 κατά τον Πόλεμο των Εξι Ημερών.
Η λύση των δύο κρατών είναι η μοναδική επιλογή, δήλωσε ο βασιλιάς Αμπντάλα κατά την εναρκτήρια της κοινοβουλευτικής περιόδου ομιλία του.
Η Ιορδανία είναι ο τοποτηρητής των ιερών τόπων του ισλάμ στην Ιερουσαλήμ, ανάμεσά τους και το τέμενος Αλ-Ακσα, και εγγυητής του καθεστώτος που τους διέπει.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΚΟΣΜΟΣ
Τηλεφωνική επικοινωνία Πούτιν - Ερντογάν για την κατάσταση στη Μέση Ανατολή
ΚΟΣΜΟΣ
Black Mamba: Οι γυναίκες που προστατεύουν τους τελευταίους μαύρους ρινόκερους της Νότιας Αφρικής
08:22
TECH
Ένα νέο είδος ρομπότ μπορεί να κολυμπάει στη θάλασσα και να πετάει στον ουρανό
08:13
ΕΛΛΑΔΑ
Θεσσαλονίκη: Βγαίνει από το νοσοκομείο η Αφροδίτη Νέστορα - Ενισχύονται τα μέτρα ασφαλείας σπίτι της
08:03
ΕΛΛΑΔΑ
Το 20% των χωραφιών στην Αργολίδα έχει εγκαταλειφθεί
08:00
ΚΟΣΜΟΣ