Ισραήλ: Συνομιλίες για «ασφαλή δίοδο» εξόδου Αμερικανών και αμάχων από την πολιορκημένη Γάζα
Σε εξέλιξη βρίσκονται συνομιλίες για να επιτραπεί στους πολίτες των ΗΠΑ και στους άμαχους Παλαιστίνιους να εγκαταλείψουν τη Γάζα προς την Αίγυπτο πριν από οποιαδήποτε χερσαία εισβολή των Ισραηλινών, δήλωσε Ισραηλινός αξιωματούχος.
Σύμφωνα με την πρόταση που συζητείται, θα επιτραπεί σε όλους τους πολίτες των ΗΠΑ να περάσουν από τη συνοριακή διέλευση της Ράφα εάν προσκομίσουν τα αμερικανικά διαβατήριά τους, ενώ η μετακίνηση άλλων Παλαιστινίων αμάχων θα περιοριστεί σε 2.000 άτομα την ημέρα, είπε ο αξιωματούχος που γνωρίζει τις διαπραγματεύσεις σύμφωνα με το CNNi.
Η τελική έγκριση της συμφωνίας θα πρέπει να προέλθει από τους Αιγύπτιους, οι οποίοι ελέγχουν το συνοριακό πέρασμα της Ράφα μεταξύ της Γάζας και της Αιγύπτου.
Ο Ισραηλινός αξιωματούχος είπε ότι ήταν «προς το συμφέρον του Ισραήλ» να εγκαταλείψουν τη Γάζα όσο το δυνατόν περισσότεροι Παλαιστίνιοι.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Πόλεμος στη Μέση Ανατολή: Νυχτερινή επίθεση στην πόλη Ασκελόν του Ισραήλ
Νέα προειδοποίηση ΗΠΑ: Μην προσπαθήσει καμία χώρα να εκμεταλλευτεί τον πόλεμο Ισραήλ - Χαμάς
Xεζμπολάχ κατά ΗΠΑ: «Δεν μας τρομάζουν τα αεροπλανοφόρα σας» - Λάθος ο συναγερμός στο Ισραήλ
«Συμμαθητές του γιου μου είναι νεκροί» - Σοκάρουν οι Έλληνες που γύρισαν από το Ισραήλ
Συναγερμός στο Ισραήλ για νέες επιθέσεις από αέρος - Αναφορές για 160 ρουκέτες στη Χάιφα
Posokanei: Πόσα προϊόντα των σούπερ μάρκετ περιλαμβάνει η εφαρμογή
02:00
Τι πρέπει να περιλαμβάνει το νέο κιτ πρώτων βοηθειών αυτοκινήτου
01:00
Έκτακτη οικονομική ενίσχυση 150 ευρώ ανά παιδί: Πότε θα καταβληθεί στους δικαιούχους
00:30
ΕΕ σε Τραμπ: «Κυριαρχικό δικαίωμα» ο ψηφιακός φόρος – Προειδοποιεί για άμεση αντίδραση
23:59