ΚΟΣΜΟΣ

Συριακά ΜΜΕ: Ισραηλινές επιδρομές σε αεροδρόμια της Δαμασκού και του Χαλεπίου

Συριακά ΜΜΕ: Ισραηλινές επιδρομές σε αεροδρόμια της Δαμασκού και του Χαλεπίου
AP Photo/Hatem Ali

Μια «ισραηλινή επίθεση» εξαπολύθηκε σήμερα με στόχο τα αεροδρόμια της πρωτεύουσας της Συρίας, Δαμασκού και της βόρειας συριακής πόλης του Χαλεπίου, μετέδωσε η συριακή κρατική τηλεόραση.

Συριακά μέσα ενημέρωσης τόνισαν ότι συριακή αντιαεροπορική άμυνα ενεργοποιήθηκε ως απάντηση στις επιθέσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το Ισραήλ στόχευσε εισερχόμενες αποστολές όπλων του Ιράν που προορίζονταν για υποτιθέμενη παράδοση στη Χεζμπολάχ.

Ο βομβαρδισμός λέγεται ότι έπληξε τους κύριους διαδρόμους, απενεργοποιώντας και τα δύο αεροδρόμια στη Συρία.

Αν οι πληροφορίες επιβεβαιωθούν, θα πρόκειται για τα πρώτα ισραηλινά πλήγματα στη Συρία μετά τη φονική εισβολή της Χαμάς στο νότιο Ισραήλ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι αεροπορικές επιδρομές έγιναν μία ημέρα πριν ο υπουργός Εξωτερικών του Ιράν επισκεφθεί τη Συρία για να συναντηθεί με αξιωματούχους για να συζητήσουν την κατάσταση στη Μέση Ανατολή.

Λίγη ώρα αργότερα γινόταν γνωστό ότι αεροπλάνο που είχε ξεκινήσει από την Τεχεράνη με προορισμό το αεροδρόμιο του Χαλεπιού γύρισε ξανά στο αεροδρόμιο της ιρανικής πρωτεύουσας.

Το ισραηλινό τηλεοπτικό δίκτυο Channel 12 μετέδωσε ότι ο ισραηλινός στρατός επιβεβαίωσε ότι εξαπέλυσε δύο ταυτόχρονες επιθέσεις στα δύο αεροδρόμια.

Ο ισραηλινές επιθέσεις γίνονται ενώ ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών Χοσεΐν Αμιραμπντολαχιάν αναμένεται να επισκεφτεί τη Συρία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ