ΚΟΣΜΟΣ

«Τελεσίγραφο» Ισραήλ σε 1,1 εκατ. Παλαιστίνιους να εγκαταλείψουν τη Γάζα - Η αντίδραση του ΟΗΕ

«Τελεσίγραφο» Ισραήλ σε 1,1 εκατ. Παλαιστίνιους να εγκαταλείψουν τη Γάζα - Η αντίδραση του ΟΗΕ
Συντρίμμια στη Λωρίδα της Γάζας AP Photo/Hatem Ali

«Τελεσίγραφο» 24 ωρών να εκκενώσει τη Λωρίδα της Γάζας περίπου ο μισός πληθυσμός των Παλαιστινίων έδωσε το Ισραήλ, με τον ΟΗΕ να απευθύνει κάλεσμα η εντολή αυτή να ακυρωθεί

«Τα Ηνωμένα Έθνη θεωρούν αδύνατο να γίνει κάτι τέτοιο χωρίς καταστροφικές ανθρωπιστικές συνέπειες», τόνισε ο εκπρόσωπος του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ, Στεφάν Ντουζαρίκ, σε δελτίο Τύπου που δημοσιοποιήθηκε.

«Τα Ηνωμένα Έθνη απευθύνουν σθεναρή έκκληση οποιαδήποτε τέτοια διαταγή, αν επιβεβαιωθεί, να ακυρωθεί προκειμένου να αποφευχθεί να μεταμορφωθεί αυτή που είναι ήδη τραγωδία σε καταστροφή», πρόσθεσε.

Η διαταγή, σύμφωνα με τον Ντουζαρίκ, αφορά τους πάντες ανεξαιρέτως, συμπεριλαμβανομένου του προσωπικού του ΟΗΕ και χιλιάδων ανθρώπων που έχουν βρει καταφύγιο σε εγκαταστάσεις του διεθνούς οργανισμού, κυρίως σχολεία, κέντρα υγείας και κλινικές.

Η δήλωση που έστειλε ο ισραηλινός στρατός σε πολίτες στην Γάζα

«Οι Ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις (IDF) ζητούν την εκκένωση όλων των πολιτών της πόλης της Γάζας από τα σπίτια τους για τη δική τους ασφάλεια και προστασία και να μετακινηθούν στην περιοχή νότια της Γάζας, Wadi, όπως φαίνεται στον χάρτη.

Η τρομοκρατική οργάνωση Χαμάς διεξήγαγε πόλεμο εναντίον του Ισραήλ και η πόλη της Γάζας είναι μια περιοχή όπου λαμβάνουν χώρα στρατιωτικές επιχειρήσεις. Αυτή η εκκένωση είναι για τη δική σας ασφάλεια.

Θα μπορείτε να επιστρέψετε στην πόλη της Γάζας μόνο όταν υπάρξει ανακοίνωση που θα το επιτρέπει. Μην πλησιάζετε την περιοχή του φράχτη.

Οι τρομοκράτες της Χαμάς κρύβονται στην πόλη της Γάζας μέσα σε σήραγγες κάτω από σπίτια και μέσα σε κτήρια που κατοικούνται από αθώους πολίτες της Γάζας.

Πολίτες της Γάζας, εκκενώστε προς το νότο για τη δική σας ασφάλεια και την ασφάλεια των οικογενειών σας και αποστασιοποιηθείτε από τους τρομοκράτες της Χαμάς που σας χρησιμοποιούν ως ανθρώπινες ασπίδες.

Τις επόμενες ημέρες, ο Ισραηλινός Στρατός θα συνεχίσει να επιχειρεί στην Γάζα και θα καταβάλει εκτεταμένες προσπάθειες για να αποφύγει να βλάψει τους αμάχους».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ