ΚΟΣΜΟΣ

Χαμάς: Ανακοίνωσε πως 13 όμηροι σκοτώθηκαν από τις ισραηλινές επιδρομές στη Γάζα

Χαμάς: Ανακοίνωσε πως 13 όμηροι σκοτώθηκαν από τις ισραηλινές επιδρομές στη Γάζα
AP Photo/Hatem Ali

Η ένοπλη πτέρυγα της Χαμάς, οι Ταξιαρχίες Αλ-Κάσαμ, ανέφεραν σε δήλωση που εξέδωσαν πως τις τελευταίες 24 ώρες 13 όμηροι σκοτώθηκαν από τα ισραηλινά πλήγματα εναντίον της Γάζας.

Στη δήλωση αναφέρεται ότι έξι από τους ομήρους σκοτώθηκαν σε επιδρομές σε δύο διαφορετικές τοποθεσίες στη βόρεια περιφέρεια και άλλοι επτά έχασαν τη ζωή τους σε πλήγματα σε τρεις τοποθεσίες στην περιφέρεια της Γάζας.

«Βαθειά απογοήτευση» εκφράζει το Ισραήλ επειδή η Κίνα δεν καταδίκασε την επίθεση της Χαμάς

Το υπουργείο Εξωτερικών του Ισραήλ ανακοίνωσε σήμερα ότι, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον κινέζο απεσταλμένο στη Μέση Ανατολή, εξέφρασε «βαθειά απογοήτευση» επειδή η Κίνα δεν καταδίκασε την επίθεση που εξαπέλυσε η Χαμάς στο Ισραήλ το Σάββατο σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Κινέζο απεσταλμένο στη Μέση Ανατολή.

«Το Ισραήλ εξέφρασε τη βαθειά απογοήτευσή του για τις κινεζικές ανακοινώσεις και δηλώσεις για τα πρόσφατα γεγονότα στον (ισραηλινό) νότο, στις οποίες δεν υπήρχε σαφής και απερίφραστη καταδίκη της τρομερής σφαγής που διαπράχθηκε από την τρομοκρατική οργάνωση Χαμάς κατά αθώων πολιτών και της απαγωγής δεκάδων από αυτούς στην Γάζα», αναφέρεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε το ισραηλινό υπουργείο Εξωτερικών.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ