ΚΟΣΜΟΣ

Γερμανία: Επτά νεκροί από ανατροπή μίνι λεωφορείου - Μετέφερε παράτυπους μετανάστες

Γερμανία: Επτά νεκροί από ανατροπή μίνι λεωφορείου - Μετέφερε παράτυπους μετανάστες
Φωτογραφία αρχείου AP Photo/Matthias Schrader

Τουλάχιστον επτά άνθρωποι σκοτώθηκαν και περισσότεροι από 12 τραυματίστηκαν στη διάρκεια της νύχτας σε δυστύχημα που σημειώθηκε όταν ένας ύποπτος ως διακινητής έχασε τον έλεγχο του μίνιμπας που οδηγούσε και το οποίο μετέφερε μετανάστες, ανακοίνωσε σήμερα η αστυνομία.

Οι τραυματίες μεταφέρθηκαν σε γειτονικά νοσοκομεία.

Το μίνιμπας, ένα Mercedes Vito το οποίο μετέφερε περισσότερους από 20 ανθρώπους, ανάμεσά τους παιδιά, και κινούνταν στον αυτοκινητόδρομο A94 ανατολικά του Μονάχου, πρωτεύουσας της Βαυαρίας, επιτάχυνε στη διάρκεια καταδίωξης από περιπολικό της αστυνομίας, πρόσθεσε η ίδια πηγή.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία της έρευνας, ομάδα περιπολίας της ομοσπονδιακής αστυνομίας θέλησε να ελέγξει το όχημα αλλά ο οδηγός του στη συνέχεια επιτάχυνε για να τραπεί σε φυγή.

Το όχημα έφυγε από το δρόμο σε μια διασταύρωση και ανατράπηκε πολλές φορές.

Ερωτηθείς από το Γαλλικό Πρακτορείο αν όντως επρόκειτο για μεταφορά μεταναστών, εκπρόσωπος της αστυνομίας ανέφερε ότι οι έλεγχοι για τις ταυτότητες των επιβαινόντων είναι «ακόμα σε εξέλιξη».

Τον περασμένο μήνα, οι γερμανικές αρχές επέβαλαν νέους ελέγχους στα σύνορα με την Πολωνία και την Τσεχία.

Η άφιξη παράνομων μεταναστών, στην πλειονότητά τους συριακής και αφγανικής καταγωγής, προκαλεί έντολο διάλογο στη χώρα της οποίας η ικανότητα υποδοχής εξαντλείται.

«Ο αριθμός των ανθρώπων που έρχονται αυτή τη στιγμή σε εμάς είναι πολύ υψηλός», επανέλαβε αυτή την εβδομάδα ο καγκελάριος Όλαφ Σολτς παρουσιάζοντας μέτρα για την επιτάχυνση των απελάσεων για όσων αιτούντων άσυλο απορρίφθηκε το αίτημα.

Αυτή την κατάσταση εκμεταλλεύεται η ακροδεξιά, η οποία σημείωσε αποτελέσματα ρεκόρ σε δύο περιφερειακές εκλογές την περασμένη Κυριακή.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ