ΚΟΣΜΟΣ

Συγκλονίζονται οι ΗΠΑ- Αναγνωρίστηκε ο ένας δράστης της επίθεσης

Συγκλονίζονται οι ΗΠΑ- Αναγνωρίστηκε ο ένας δράστης της επίθεσης

Συγκλονισμένη παραμένει η αμερικάνικη κοινή γνώμη από τη δολοφονία στο Ντάλας η οποία στοίχισε τη ζωή σε πέντε αστυνομικούς.

Ένας από τους δράστες της επίθεσης στο Ντάλας, ο οποίος έπεσε νεκρός ήταν ο Μίκα Ζαβιέρ Τζόνσον , 25 ετών ανέφεραν αστυνομικές πηγές στο CNN. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές ο δράστης δεν είχε ποινικό μητρώο ή διασυνδέσεις με την τρομοκρατία.

Όπως ανέφερε ένας γείτονας του στο CNN «ζούσε με τη μητέρα του και «ήταν μοναχικός». Ο δράστης, ο οποίος ισχυρίστηκε ότι είχε τοποθετήσει εκρηκτικά στο γκαράζ, τελικά έχασε τη ζωή του από τα εκρηκτικά που χρησιμοποίησε η Αστυνομία με ρομπότ.

Σύμφωνα με την αστυνομία στο σπίτι του δράστη βρέθηκαν υλικά για κατασκευή βόμβας.

Υπηρέτησε στο Σώμα Εφέδρων του αμερικανικού στρατού ξηράς και υπηρέτησε στο Αφγανιστάν από τον Νοέμβριο του 2013 έως τον Ιούλιο του 2014, γνωστοποίησε σήμερα το Πεντάγωνο.

Κατά την προσπάθεια των αστυνομικών να τον πείσουν να παραδοθεί τους αποκάλυψε πως έδρασε μόνος και ότι ήταν εξοργισμένος από την αστυνομική βία κατά των μαύρων. Μάλιστα κάποια στιγμή τους είπε οτι έχει τοποθετήσει εκρηκτικά σε διάφορα σημεία της πόλης.

Οι έρευνες για την ανεύρεση εκρηκτικών στην περιοχή συνεχίζονται και πολλοί δρόμοι στο κέντρο του Ντάλας είναι κλειστοί.

Η Χίλαρι Κλίντον και ο Ντόναλντ Τραμπ ματαίωσαν τις προεκλογικές συναντήσεις τους μετά την τραγωδία στο Ντάλας. Η Χίλαρι Κλίντον επρόκειτο να μεταβεί στην Πενσιλβάνια μαζί με τον αντιπρόεδρο Τζο Μπάιντεν. Η ομάδα του Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε επίσης τη ματαίωση της προγραμματισμένης επίσκεψής του στο Μαϊάμι.

Η επίθεση πραγματοποιήθηκε κατά τη διάρκεια μίας εκ των πολλών διαδηλώσεων διαμαρτυρίας στην χώρα, κατά των φόνων δύο Αφροαμερικανών από την αστυνομία αυτήν την εβδομάδα. Η αστυνομία περιέγραψε την ενέδρα που στήθηκε τη νύχτα της Πέμπτης ως επίθεση που είχε προσεκτικά σχεδιαστεί και εκτελεστεί και ανακοίνωσε ότι έχει συλλάβει 3 ανθρώπους.

dalla

«Υπήρξε ανταλλαγή πυροβολισμών με τον ύποπτο. Δεν είχαμε άλλη εναλλακτική παρά να χρησιμοποιήσουμε το ρομπότ με τον εκρηκτικό μηχανισμό», δήλωσε ο αρχηγός της αστυνομίας του Ντάλας Ντέιβιντ Μπράουν σε δημοσιογράφους στο δημαρχείο της πόλης. «Ο ύποπτος δήλωσε ότι ήταν αναστατωμένος λόγω των διαδηλώσεων του κινήματος Black Lives Matter» επισήμανε ο Μπράουν.

«Είπε ότι ήταν ταραγμένος από τα πρόσφατα περιστατικά με πυροβολισμούς στα οποία εμπλέκονται αστυνομικοί. Ο ύποπτος τόνισε ότι ήταν συγχυσμένος με τους λευκούς πολίτες. Ο ύποπτος δήλωσε ότι ήθελε να σκοτώσει λευκούς πολίτες, ειδικά λευκούς αστυνομικούς».

Κατά τη διάρκεια των συνομιλιών που είχε με τους ειδικούς διαπραγματευτές της αστυνομίας, ο άνδρας επισήμανε ότι δεν είναι ενταγμένος σε καμία οργάνωση, σύμφωνα με τον Μπράουν κι ότι έδρασε μόνος. Εξάλλου, Αμερικανοί αξιωματούχοι που μίλησαν στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters, υπό καθεστώς ανωνυμίας, σημείωσαν ότι δεν υπάρχουν ενδείξεις για διασυνδέσεις του με διεθνή κέντρα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ