ΚΟΣΜΟΣ

Μέση Ανατολή: Ο στρατός του Ισραήλ βρήκε πτώματα ισραηλινών αγνοουμένων στη Λωρίδα της Γάζας

Μέση Ανατολή: Ο στρατός του Ισραήλ βρήκε πτώματα ισραηλινών αγνοουμένων στη Λωρίδα της Γάζας
Ισραηλινοί επιθεωρούν κατεστραμμένα αυτοκίνητα αφού χτυπήθηκαν από ρουκέτα που εκτοξεύτηκε από τη Λωρίδα της Γάζας στην Ασκελόν, στο νότιο Ισραήλ (AP Photo/Tsafrir Abayov)

Τα πτώματα αγνοούμενων Ισραηλινών πολιτών βρήκαν δυνάμεις του στρατού του Ισραήλ κατά τη διάρκεια της προώθησής τους στη Λωρίδα της Γάζας, σύμφωνα με δημοσίευμα στην ψηφιακή έκδοση της Jerusalem Post. Την ίδια ώρα, η Ισραηλινή Αμυντική Δύναμη ανέφερε πως τουλάχιστον 120 άμαχοι κρατούνται αιχμάλωτοι από τη Χαμάς στη Γάζα.

«Από αυτήν τη στιγμή, οι IDF επιβεβαίωσαν ότι περισσότεροι από 120 άμαχοι κρατούνται αιχμάλωτοι στη Γάζα από την τρομοκρατική οργάνωση Χαμάς», αναρτήθηκε στο X (πρώην Twitter).

Τα ισραηλινά στρατεύματα πραγματοποίησαν τοπικές επιδρομές στη Λωρίδα της Γάζας, αναζητώντας ομήρους και συλλέγοντας στοιχεία για να βρουν ανθρώπους που συνελήφθησαν από τη Χαμάς, δήλωσαν την Παρασκευή οι ισραηλινές αμυντικές δυνάμεις. Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου υποσχέθηκε να «εξολοθρεύσει» τη Χαμάς και είπε ότι η αντεπίθεση του Ισραήλ στη Γάζα «είναι μόνο η αρχή», σε τηλεοπτικά σχόλια.

Η εφημερίδα ανέφερε πως τα πτώματα βρέθηκαν χθες τη νύχτα, καθώς η 7η ταξιαρχία προέλαυνε προς τα σύνορα.

Ο αριθμός των πτωμάτων δεν διευκρινίζεται. Η ταξιαρχία, σύμφωνα με το δημοσίευμα, περικύκλωσε περιοχή, βρήκε τα πτώματα και τα μετέφερε στην ισραηλινή επικράτεια.

Ο ισραηλινός στρατός ανέφερε πως προχώρησε χθες τις πρώτες του χερσαίες επιχειρήσεις στη Λωρίδα της Γάζας, όπου αναμένεται ευρείας κλίμακας έφοδος με σκοπό να εξαλειφθεί το παλαιστινιακό ισλαμιστικό κίνημα της Χαμάς. Σύμφωνα με εκπρόσωπό του, σκοπός ήταν να «εκκαθαριστούν» περιοχές «από τρομοκράτες και όπλα».

Από την πλευρά του ο στρατιωτικός βραχίονας της Χαμάς –οι Ταξιαρχίες Εζεντίν αλ Κάσαμ– ανακοίνωσε πως 13 από τους τουλάχιστον 150 ομήρους που πήρε στο Ισραήλ σκοτώθηκαν σε ισραηλινά αεροπορικά πλήγματα στη Λωρίδα της Γάζας. Ανέφερε πως ανάμεσά τους ήταν ξένοι, χωρίς να διευκρινίσει τις εθνικότητές τους. Δεν έχει υπάρχει επιβεβαίωση από μέρους Τσαχάλ, του ισραηλινού στρατού, που ανέφερε πως θα ερευνήσει αυτή την πληροφορία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ