Μέση Ανατολή: Ισραήλ και Αίγυπτος συμφώνησαν να ανοίξει η διάβαση της Ράφα σήμερα το απόγευμα

Το Ισραήλ και η Αίγυπτος έδωσαν «το πράσινο φως» για να επιτραπεί στους Αμερικανούς πολίτες να φύγουν από τη Λωρίδα της Γάζας μέσω του μεθοριακού περάσματος της Ράφα, ανέφερε ένας Αμερικανός αξιωματούχος που ζήτησε να τηρηθεί η ανωνυμία του.
Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, οι δύο χώρες, που είναι σύμμαχοι των ΗΠΑ, συμφώνησαν να παραμείνει ανοιχτή αυτή η μοναδική μεθοριακή διάβαση μεταξύ της Αιγύπτου και της Λωρίδας της Γάζας από τις 12.00 σήμερα μέχρι τις 17.00 (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας), ανέφερε ο αξιωματούχος που συνοδεύει τον επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας στην περιοδεία του σε χώρες της Μέσης Ανατολής.
«Προσπαθούμε να διευκολύνουμε την πρόσβαση σε αυτό (το πέρασμα), για να ανοίξει από τις 12 έως τις 5 σήμερα. Η Αίγυπτος, το Ισραήλ και το Κατάρ συνεργάζονται μαζί μας σε αυτό το θέμα», πρόσθεσε.
Ο αξιωματούχος είπε ότι η Ουάσινγκτον ήρθε σε επαφής με Αμερικανοπαλαιστίνιους που βρίσκονται στη Γάζα και κάποιοι εξέφρασαν την επιθυμία να φύγουν μέσω της Ράφα. Διευκρίνισε όμως ότι δεν είναι σαφές αν η διάβαση είναι ανοιχτή αυτή τη στιγμή και είναι επίσης άγνωστο αν η Χαμάς θα επιτρέψει στους ανθρώπους να φτάσουν μέχρι εκεί.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μέση Ανατολή: Περιοδεία Αμπντάλα στην Ευρώπη σε μια προσπάθεια αποκλιμάκωσης της κρίσης

Μέση Ανατολή: Ήχησαν σειρήνες στο κεντρικό και νότιο Ισραήλ - Νέα διορία να φύγουν οι άμαχοι

Γάζα: Κατεστραμμένα πάνω από 9.000 κτίρια από τους ισραηλινούς βομβαρδισμούς, λέει ο ΟΗΕ

Μπορέλ: Ο κόσμος απέτυχε στη λύση των δύο κρατών για τη Μέση Ανατολή

Πυρόπληκτοι Δήμων Αττικής: Αναρτήθηκαν οι προσωρινοί πίνακες για τις 100 θέσεις απασχόλησης
05:00
Κατασκηνωτικό πρόγραμμα του ΛΑΕ-ΟΠΕΚΑ: Αναρτήθηκαν τα ονόματα των κληρωθέντων
04:00
Φορολογικές δηλώσεις: Τι ισχύει για την έκπτωση φόρου - Η βασική προυπόθεση
03:00.jpg?t=sQYn58Mj87bberHZ5T3UbQ)
Πότε ξεκινούν οι πληρωμές για τους δικαιούχους των συντάξεων Ιουλίου
02:00