ΚΟΣΜΟΣ

Φον ντερ Λάιεν: Θα συνεχίσουμε την υποστήριξη σε αθώους πολίτες στη Γάζα

Φον ντερ Λάιεν: Θα συνεχίσουμε την υποστήριξη σε αθώους πολίτες στη Γάζα
AP Photo/Aurel Obreja

Τα 75 εκ. ευρώ θα ξεπεράσει η ανθρωπιστική βοήθεια προς τη Γάζα ανέφερε η Πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, τονίζοντας ότι «εργαζόμαστε σκληρά για να διασφαλίσουμε ότι θα παρέχεται υποστήριξη σε αθώους πολίτες στη Γάζα σε αυτό το πλαίσιο».

Η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής είχε επικοινωνία με τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες, στο πλαίσιο των συνεχών επαφών της με περιφερειακούς ηγέτες.

Τόνισε ότι «η Επιτροπή θα αυξήσει αμέσως το τρέχον κονδύλιο ανθρωπιστικής βοήθειας που προβλέπεται για τη Γάζα κατά 50 εκ. ευρώ. Αυτό θα ανεβάσει το σύνολο σε πάνω από 75 εκατομμύρια ευρώ. Θα συνεχίσουμε τη στενή μας συνεργασία με τον ΟΗΕ και τις υπηρεσίες του για να διασφαλίσουμε ότι αυτή η βοήθεια φτάνει σε όσους έχουν ανάγκη στη Λωρίδα της Γάζας».

Η Πρόεδρος της Κομισιόν συμπλήρωσε ότι « η Επιτροπή υποστηρίζει το δικαίωμα του Ισραήλ να αμύνεται έναντι των τρομοκρατών της Χαμάς, με πλήρη σεβασμό του διεθνούς ανθρωπιστικού δικαίου. Εργαζόμαστε σκληρά για να διασφαλίσουμε ότι θα παρέχεται υποστήριξη σε αθώους πολίτες στη Γάζα σε αυτό το πλαίσιο».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ