ΚΟΣΜΟΣ

Γάζα: 2.329 οι νεκροί παλαιστίνιοι, 9.714 οι τραυματίες- Τραγικές ελλείψεις στα νοσοκομεία

Γάζα: 2.329 οι νεκροί παλαιστίνιοι, 9.714 οι τραυματίες- Τραγικές ελλείψεις στα νοσοκομεία
AP Photo/Adel Hana

Ο θλιβερός απολογισμός των νεκρών Παλαιστινίων στη Λωρίδα της Γάζας έχει αυξηθεί σε 2.329, ενώ οι τραυματίες ανέρχονται σε 9.714, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας του θύλακα.

Οπως μεταδίδει το CNNi υπάρχουν τραγικές ελλείψεις στα νοσοκομεία με τους παλαιστίνιους αξιωματούχους να απευθύνουν έκκληση για γιατρούς και φάρμακα.

«Τα νοσοκομεία στη Λωρίδα της Γάζας χρειάζονται επειγόντως κάθε επαγγελματία υγείας, κάθε κρεβάτι, κάθε φάρμακο, κάθε χειρουργική αίθουσα και κάθε υπηρεσία υγείας αυτή την κρίσιμη στιγμή», ανέφερε το υπουργείο Υγείας σε ανακοίνωσή του.

Το υπουργείο απηύθυνε έκκληση και στο προσωπικό του ιορδανικού νοσοκομείου που λειτουργεί στη Γάζα να παραμείνει και να συνεχίσει τη σημαντική συνεισφορά του στο σύστημα υγειονομικής περίθαλψης.

Νωρίτερα, σύμφωνα με το πρακτορείο Anadolu, το νοσοκομείο που λειτουργεί στην εμπόλεμη Γάζα και διοικείται από την Ιορδανία, δεν μπορεί πλέον να παρέχει περίθαλψη λόγω των ισραηλινών βομβαρδισμών αλλά και της καταστροφής των δρόμων πρόσβασης.

Εκατοντάδες παιδιά μεταξύ των τραυματιών / AP Photo/Adel Hana

Σε απόγνωση οι γιατροί στα νοσοκομέια της Γάζας / AP Photo/Adel Hana

Οπως μετέδωσε η κρατική τηλεόραση της Ιορδανίας το Σάββατο, το εν λόγω νοσοκομείο αγωνίζεται να διατηρήσει τις δραστηριότητές του και να παρέχει υπηρεσίες υγείας υπό τις παρούσες συνθήκες.

«Καλούμε τους συναδέλφους μας στο Ιορδανικό Νοσοκομείο να μην εγκαταλείψουν τη Γάζα ούτε τον σημαντικό τους ρόλο», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Το νοσοκομείο που ιδρύθηκε το 2009 υπό τον ιορδανικό στρατό και παρείχε δωρεάν ιατρικές υπηρεσίες σε περίπου 1.000-1.200 άτομα καθημερινά.

Υπεράνθρωπες προσπαθειες των γιατρών και των νοσηλευτών να σώσουν τα παιδιά. / AP Photo/Adel Hana

ΔΗΜΟΦΙΛΗ