ΚΟΣΜΟΣ

Νατοϊκά στρατεύματα στα ρωσικά σύνορα

Νατοϊκά στρατεύματα στα ρωσικά σύνορα

Πολυεθνικές δυνάμεις στα κράτη της Βαλτικής και την Πολωνία αποφάσισαν να αναπτύξουν τα κράτη – μέλη του ΝΑΤΟ κατά τη διάρκεια της συνόδου κορυφής της Βορειοατλαντικής συμμαχίας.

Στόχος της κίνησης αυτής είναι, σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει το ΑΠΕ, η αποτροπή οποιασδήποτε επιθετικής ενέργειας της Ρωσίας. Ωστόσο με τον φόβο της έντονης αντίδρασης της Μόσχας δόθηκαν ήδη εντολές προς τους διπλωματικούς απεσταλμένους να εξηγήσουν στους Ρώσους συναδέλφους τους το σκεπτικό των κινήσεων.

«Αυτά τα τάγματα θα είναι ισχυρά και θα είναι πολυεθνικά. Καθιστούν σαφές ότι μια επίθεση εναντίον ενός (κράτους) συμμάχου θα θεωρηθεί επίθεση εναντίον της συμμαχίας στο σύνολό της», τόνισε ο Γενς Στόλτενμπεργκ κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου και πρόσθεσε:

«Καθώς ενισχύουμε τα αποτρεπτικά μας μέσα και την άμυνά μας, συνεχίζουμε να επιδιώκουμε έναν εποικοδομητικό διάλογο με τη Ρωσία. Η Ρωσία δεν μπορεί και δεν πρέπει να απομονωθεί (...). Θα ενημερώσουμε τη Ρωσία για τις αποφάσεις που λάβαμε στη σύνοδο», ανέφερε ο Στόλτενμπεργκ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ