ΚΟΣΜΟΣ

Πολύνεκρο ναυάγιο με μετανάστες στα ανοιχτά της Λιβύης

Πολύνεκρο ναυάγιο με μετανάστες στα ανοιχτά της Λιβύης

Τουλάχιστον δώδεκα Τυνήσιοι έχασαν τη ζωή τους στα ανοικτά των λιβυκών ακτών όταν ναυάγησε το πλεούμενο με το οποίο προσπαθούσαν να φθάσουν στην Ευρώπη διά θαλάσσης, ανέφερε σήμερα ο διευθυντής ενός τυνησιακού νοσοκομείου.

Σύμφωνα με τυνησιακά μέσα ενημέρωσης, μια τράτα ανατράπηκε στις 2 Ιουλίου στα ανοικτά της πόλης Σαμπράτα (βορειοδυτική Λιβύη, 50 χλμ. από τα σύνορα με την Τυνησία) ενώ σε αυτή επέβαιναν 28 μετανάστες, στην πλειονότητά τους νεαροί, ενήλικοι Τυνήσιοι από την Μπεν Γκερντάν, μια παραμεθόρια πόλη όπου έχουν σημειωθεί το τελευταίο διάστημα επιθέσεις τζιχαντιστών.

Μόλις 11 μετανάστες επιβίωσαν, ανέφερε σήμερα στο Γαλλικό Πρακτορείο ένα στέλεχος της τυνησιακής Επιτροπής της Ερυθράς Ημισελήνου, ο Μόνγκι Σλιμ, επιβεβαιώνοντας πληροφορίες που δημοσιεύθηκαν σε ΜΜΕ.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ σύμφωνα με πηγή προσκείμενη στην έρευνα, οι Τυνήσιοι, ηλικίας μεταξύ 20 και 30 ετών, είχαν πληρώσει περίπου 800 δηνάρια (330 ευρώ) ο καθένας για να επιβιβαστούν στο αλιευτικό που θα έκανε την απόπειρα να διαπλεύσει τη Μεσόγειο, όμως το πλεούμενο ανατράπηκε περίπου μια ώρα αφότου απέπλευσε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ