ΚΟΣΜΟΣ

Γιατί το Ίντερνετ λάτρεψε αυτή τη φωτογραφία;

Γιατί το Ίντερνετ λάτρεψε αυτή τη φωτογραφία;
John Blanding

Στις 15 Σεπτεμβρίου του περασμένου έτους, ο φωτορεπόρτερ της Boston Globe, John Blanding«αιχμαλώτισε» ένα φαινομενικά αδιάφορο καρέ, των ανθρώπων που περίμεναν να δουν τον Τζόνι Ντεπ, τη Ντακότα Τζόνσον και τους άλλους πρωταγωνιστές της ταινίας «Ανίερη συμμαχία» (Black Mass) στην πρεμιέρα της στη Μασαχουσέτη.

Αποδείχτηκε πως, από τις χιλιάδες ανάλογες φωτογραφίες με ενθουσιώδεις κινηματογραφόφιλους που περιμένουν να απαθανατίσουν τα κινηματογραφικά τους είδωλα, η συγκεκριμένη λήψη δεν ήταν τόσο... αδιάφορη.

photo

Μέσα στο πλήθος βρισκόταν μία ηλικιωμένη γυναίκα, η οποία χαμογελαστή περίμενε την άφιξη των αστέρων. Το ακόμα πιο παράδοξο ήταν πως μεταξύ των ματιών της και του θεάματος, δεν παρεμβαλλόταν τίποτα - εκτός από τα γυαλιά της. Σε αντίθεση με όλους τους υπόλοιπους ανθρώπους της φωτογραφίας που έβλεπαν τους σταρ μέσα από την οθόνη ενός κινητού.

Ο Wayne Dahlberg, ένας σχεδιαστής από τη Γιούτα, μοιράστηκε τη φωτογραφία που αστραπιαία έγινε viral.

photo 2

Για τους πιο νέους, η εικόνα ενός ανθρώπου που απλώς απολαμβάνει αυτό που βλέπει, χωρίς να έχει ανάγκη να το απαθανατίσει ή να το μοιραστεί με άλλους, ίσως μοιάζει παρωχημένη - αν όχι εξωπραγματική.

Στους μεγαλύτερους, ωστόσο, η κυρία της φωτογραφίας ξύπνησε τη νοσταλγία της αγνότητας μιας άλλης εποχής. Όταν τα κινητά και οι κάμερες δεν αποτελούσαν βασική «προϋπόθεση» απόλαυσης της ζωής...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ